Verkoopadviseur wonen

Niveau 3 ■ BOL ■ 3 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25154

Als verkoopadviseur wonen ben je werkzaam in de betere woninginrichtingbedrijven of specialistische woonwinkels. Je bent goed in de omgang met klanten en weet als geen ander hoe je de klant kan beïnvloeden door presentatie en promotie. Ook ben je een expert op het gebied van het assortiment. Je volgt hiervoor trends en ontwikkelingen in de branche en past deze kennis toe in alle onderdelen van je werkzaamheden. Je hebt een voorbeeldfunctie en begeleidt collega’s met jouw specialistische kennis.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je hoe je een goed verkoopgesprek voert, zodat je klanten van een goed advies kan voorzien. Hiervoor krijg je uitgebreide productkennis en verkooptechnieken. Je leert hoe de voorraad in een winkel is opgebouwd, en hoe je die kunt controleren en beheren. Je onderhandelt met de klant en handelt de bijkomende administratief af. Je stelt verkooporders op en handelt deze ook zelfstandig af. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor hoe je een winkel kan inrichten en aankleden en hoe je artikelen aantrekkelijk presenteert om de verkoop te verbeteren. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst als Verkoopadviseur wonen
Na deze opleiding kun je gaan werken als verkoopspecialist van meubels, keukens, slaapkamers, badkamer, woningtextiel, woonaccessoires, parket en laminaat en verlichting. Ben je nog niet klaar met studeren? Dan zijn er mogelijkheden om door te leren op een hoger niveau. Zo kun je voor het volgende kiezen:

De mogelijkheden om door te stromen bespreken we samen met jou. Daarbij is het belangrijk dat je de vakken talen en rekenen op een hoger niveau hebt afgesloten.

Video
Bekijk hier de voorlichtingsvideo over onder andere de opleiding verkoopadviseur wonen.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan hier aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De uitkomst daarvan bespreken we met jou en (eventueel) je ouder(s)/verzorger(s). De test en het gesprek hebben als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.