Werkvoorbereider houttechniek

Niveau 4 ■ BOL/BBL ■ 3 jaar ■ Amsterdam/Rotterdam Crebonr. 25587
Als werkvoorbereider houttechniek heb je een verantwoordelijke baan. Je verzorgt productiegegevens, de planningen en houdt goed in de gaten of alles volgens afspraak verloopt. Daarbij hoort natuurlijk goed overleg met de afdeling calculatie waarvoor je soms ook zelf berekeningen maakt. Je verzorgt het voorbereidende werk vanaf het eerste contact met de opdrachtgever tot en met de productie. Je hebt vaak contact met de aannemer, uitvoerders en werkvoorbereiders van bouwbedrijven en vastgoedbeheerders. Je maakt tekeningen en materiaalstaten en programma’s voor de computergestuurde machines en productieplanningen. Door contacten met de toeleveranciers zorg je ervoor dat alle benodigde materialen op het juiste tijdstip aangeleverd worden.

De lessen
Tijdens deze opleiding leer je alles over het productieproces van geveltimmerwerk, houtskeletbouw en trappen. Ook leer je alle administratieve handelingen zoals het bijhouden van de inkoop. Daarnaast is er aandacht voor het voorbereiden, calculeren en uitvoeren van orders. Uiteraard krijg je ook les in de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Jouw toekomst
Na deze opleiding kun je gaan werken als werkvoorbereider, tekenaar, calculator, productontwikkelaar of als projectcoördinator.

Opleiding met baangarantie
Hout heeft de toekomst. In Nederland zijn meer dan 800 timmerfabrieken. Die op zoek zijn naar jou! Kiezen voor de Timmerindustrie betekent kiezen voor een zekere toekomst. Voor werkgarantie. Voor een écht vak. Voor werken met techniek én hout, werken met je handen én je hoofd. Wil je meer weten over de Timmerindustrie, ga dan naar: www.ikgahethelemaalmaken.nl.

Let op: de BBL variant van deze opleiding duurt twee jaar.

Video's
Aanmelden Ben je enthousiast geworden over deze opleiding? Meld je dan gelijk aan. Nadat je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een AMN talentscan. De test heeft als doel dat je wordt geplaatst in een opleiding die optimaal aansluit bij je mogelijkheden.