Missie en visie

In het onderwijs van het HMC is de beroepspraktijk altijd leidend. Studenten leren vooral door te doen. Door het gebruik van verschillende didactische werkvormen doen studenten de benodigde kennis, vaardigheden en beroepshouding op.

Talenten ontwikkelen
Bij het HMC vinden we het belangrijk om jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. We willen je klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Het bedrijfsleven is daarom nauw bij de school betrokken. Dit garandeert niet alleen dat onze opleidingen goed aansluiten bij de praktijk, maar ook dat het vinden van een stage en een baan geen probleem zal zijn.

Les van professionele docenten 
Je krijgt les van professionele docenten die zelf vaak jarenlang in de praktijk hebben gewerkt of dat nog steeds doen. Ze hebben veel liefde voor hun vak en brengen dit graag over op de studenten. Hun eigen ontwikkeling staat ook niet stil. Het HMC stimuleert medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. De ondernemendheid die we vragen van studenten, vragen we ook van onze docenten.

Contact met de branche
De gedeelde liefde voor het vak is voor zowel de stagebedrijven in de branches als de docenten van het HMC de motor voor samenwerking: het opleiden van nieuwe vakmensen is een opdracht voor de school en de branche gezamenlijk. Door deze contacten kunnen onze docenten de ontwikkelingen in ons vak op de voet volgen.

Inspirerende lesomgeving
De omgeving waarin je les krijgt, lijkt zoveel mogelijk op de praktijk. Zo beschikken we voor de hout- en meubelopleidingen over een up to date machinepark en eigen praktijklokalen. De praktijklokalen zijn meubelmakerijen, stoffeer- en timmerbedrijven in het klein. De werkplaatsen voor de interieuropleidingen lijken op woonwinkels, ateliers en studio’s. Hier vinden simulaties van verkoopgesprekken plaats, worden winkelpresentaties gemaakt en inrichtingen van woningen ontworpen. In het HMC-Lab kun je experimenteren met materialen en nieuwe technieken, zoals de lasersnijder, de 3D printer of de borduurmachine. In het Studiecentrum vind je een schat aan relevante boeken en tijdschriften die jou kunnen inspireren en op weg kunnen helpen om tot een mooi eindproduct te komen.

Streven naar kwaliteit
Het HMC leidt studenten op tot bevlogen, creatieve en ondernemende vakmensen. Wij voelen ons als gespecialiseerde vakschool verantwoordelijk voor een goede aansluiting tussen de vraag van de branches en het aanbod van gediplomeerden. Wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die de overheid stelt en streven naar een kwaliteit die volgens de onderwijsinspectie boven iedere twijfel is verheven. Het HMC doet zijn uiterste best om ten behoeve van studenten, branches en medewerkers het beste te halen uit technieken, materialen en vooral: uit mensen.

Bekijk hieronder een filmpje waarin we de missie, visie en kernwaarden van het HMC uitleggen.