Buitenlandstage

Binnen het HMC vinden we internationalisering een steeds belangrijker thema. Het HMC wil graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen en versterken om kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Jij kunt ook naar het buitenland gaan om bijvoorbeeld een stage te lopen of om op studiereis te gaan. Lees hier meer over de internationale projecten waar het HMC aan mee werkt.

Kwaliteitskeurmerk voor internationaliseringsactiviteiten 
Het HMC ontving de Vet Mobility Charter, een certificaat voor bewezen kwaliteit van internationalisering en opnamen in het onderwijscurriculum. Het HMC kreeg het keurmerk, omdat we structureel beleid hebben op het gebied van internationalisering. Door dit kwaliteitscertificaat kan het HMC de komende jaren meer en gemakkelijker internationale stages en uitwisselingen realiseren.

Uitwisselingsprojecten
Regelmatig brengen docenten en studenten bezoeken aan andere scholen in het buitenland. Hierbij doen ze inspiratie en kennis op en kijken of er mogelijkheden bestaan om uitwisselingsprojecten tussen studenten op te zetten.

Stage lopen
Steeds meer studenten lopen een periode stage in het buitenland. Door een stage in het buitenland wordt de zelfstandigheid en de vakkennis vergroot. Daarbij worden er allerlei nieuwe vaardigheden aangeleerd. Wanneer studenten binnen Europa stage gaan lopen, kunnen zij gebruiken maken van Erasmus+. Dit is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Met deze subsidie krijgen studenten financiële ondersteuning. Docenten kunnen hier ook gebruik van maken.

Studiereizen
Meerdere keren per jaar gaan studenten op excursies naar het buitenland. Zo bezoeken zij allerlei meubel- en interieurbeurzen in bijvoorbeeld Parijs en Keulen. Het HMC biedt de studenten ook elk jaar de mogelijkheid om op studiereis te gaan. Afgelopen jaren gingen zij o.a. naar Kopenhagen, Berlijn, Londen, Barcelona en Milaan. Deze reizen staan voor een groot deel in het teken van hun opleiding.

Salone del Mobile
Het HMC presenteert zich tijdens Salone del Mobile in Milaan. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche biedt het HMC tijdens Masterly – The Dutch in Milano (oud)-studenten, die startende ondernemers zijn, een platform aan om zichzelf te presenteren.