Maaike Duijvekam

Maaike zit in het examen jaar van de opleiding Creatief vakman, waar zij de specialisatie ‘lederwarenmaker’ heeft gekozen. In haar ontwerpen streeft zij naar tijdloze vormgeving waarin de kracht van eenvoud haar werk doet. Niet alleen de eenvoud is de kracht van deze prachtige ontwerpen, dat is de ontwerpster zelf. Kom het werk van deze nieuwe meester bekijken tijdens de Expo in Amsterdam!

Ontwerpen
‘Mijn tassen zijn voor mij als kunstwerken waarin ik mijn perfectionisme en gevoel kwijt kan. Dat gecombineerd met zwart leer en gouden fournituren, zoals ik mij kleed en mijn sieraden draag, zorgen dat de tassen een afspiegeling van mij vormen. Zo werd ik zelf het thema van mijn examencollectie. Daarmee probeer ik een groot hoofdstuk uit mijn leven een plek te geven en af te sluiten om er vervolgens veel deuren naar de toekomst mee te openen. Bij de Hélène, de eerste échte tas die ik maakte, voelde ik tijdens het maakproces dat dit is wat ik graag doe, waar ik blij van word’.

Na het HMC
‘Bezoekers van de Expo kunnen mij leren kennen als een afgestudeerde tassen ontwerpster en maakster. Niet met de droom een miljoenenbedrijf te starten, wél met de droom dat het ontwerpen en maken van tassen een rode draad door mijn leven zal zijn. Op een manier zoals het leven dat mij gaat geven, als ik maar lang genoeg hard werk en de kracht in mijn tassen kan laten zien en dat er zelf ook uit kan halen. Ik hoef geen winkel die 20 tassen wil inkopen en verkopen; ik wil een persoon, atelier, winkel, huiskamer, man, vrouw, iemand of iets die net zoveel waarde hecht aan mijn tas als ik doe. Ik wil dat ze met trots gedragen wordt, de drager zelfverzekerdheid en kracht geeft, of een mooie plek in een atelier krijgt, al is het alleen maar om naar te kijken.’

Facebook | Instagram