Beste meubelmaker van NL is zesde van Europa

30 september 2018

TeamNL, een groep van 34 Nederlandse jongeren die zich een jaar lang de beste van Nederland mogen noemen in hun vakgebied. Zij streden dit weekend in Boedapest, Hongarije, om de beste van Europa te worden. Guus van Velthuijsen, student van het HMC was een van hen. Als beste meubelmaker van Nederland mag hij zich na dit weekend zesde van Europa noemen!

Skills avontuur
Een onvergetelijke ervaring noemt Guus het hele “Skills avontuur”. ‘Dankzij mijn docent heb ik mij vorig jaar ingeschreven voor de voorrondes. Ik kwam de voorrondes goed door en deed mee aan de Nederlandse wedstrijden en won.’ Maanden met veel bijeenkomsten met TeamNL, heel veel uren trainen, ondersteuning vanuit het HMC en weinig vrije tijd volgden, maar het was het allemaal waard. Guus werd zesde van de 11 die meededen in de strijd om de beste meubelmaker van Europa te worden. Het was een erg spannende strijd, tussen plek 3 en 6 zaten maar 5 punten verschil. Guus ontving daarom ook een ‘Medallion for Excellence’!

Leerzaam
‘De afgelopen paar maanden heb ik veel meegemaakt en veel geleerd. Ik kan hier nog heel lang gebruik van maken! Super dat het HMC mij deze kans heeft geboden en dat ik door de ondersteuning vanuit school, mijn ouders en vriendin zo ver heb kunnen komen’, aldus Guus. Naast zijn studie heeft Guus samen met zijn vriendin Laura al een eigen bedrijf (www.velthout.nl). ‘Een voorbeeld van een leergierige student die op zoek is naar uitdaging. Met name door zijn focus en passie een uitstekende deelnemer voor Skills en dat heeft hij dit weekend heel goed laten zien’, vertelt docent Lodewijk Zeevenhooven over Guus.

30 september 2018 | Meubelmaker, Skills Heroes, Wedstrijden