Geslaagde brancheavond voor BPV-begeleiders bij het HMC

08 maart 2022

Een goede samenwerking tussen het HMC en de branche. Wat is daar voor nodig? Waar lopen beide partijen tegenaan? En wat kunnen we van elkaar leren? Dit en meer wordt tijdens de brancheavonden, die het HMC regelmatig organiseert, besproken.

Ervaringen uitwisselen
Maandag 7 maart vond er weer een brancheavond plaats. Dit keer voor BPV-begeleiders. Een kleine 40 deelnemers verzamelden bij het HMC in Amsterdam. Er werd gestart met een hapje en een drankje met aansluitend een presentatie van Arjan Bakker, teamleider bij het HMC. Hieruit volgden gesprekken met de deelnemers over ‘instrueren-begeleiden-coachen-beoordelen’. Wat is nou het verschil tussen begeleiden en beoordelen? Er zijn beelden met elkaar uitgewisseld en met name op het gebied van beoordelen ontstonden interessante gesprekken. Zo kwam naar voren dat bedrijven de eisen voor het behalen van een voldoende vanuit hun vakgebied vaak net anders zien dan de school. Laatstgenoemde moet daarbij de wettelijke kaders volgen vanuit een kwalificatiedossier voor beginnende beroepsbeoefenaren.

Verschillen herkennen
Na een korte pauze zijn de deelnemers aan de slag gegaan met praktijkbeoordelaar.nl. Dit is een instrument die praktijkbegeleiders laagdrempelig het verschil laat zien tussen begeleiden/coachen en beoordelen. Door middel van oefeningen werd het verschil steeds duidelijker. De avond eindigde met een reflectie en afronding, waarna er natuurlijk nog tijd was om onder het genot van een hapje en drankje te netwerken met elkaar.

Meer weten?
Maandag 14 maart staat de volgende brancheavond op de planning. Hiervoor hebben zich al ongeveer 50-60 praktijkopleiders voor aangemeld. Meer informatie is hier te vinden op onze website.

08 maart 2022 | Stage