Guus wint Medal of Excellence bij WorldSkills in Kazan

28 augustus 2019

Afgelopen dagen waren de wereldkampioenschappen voor beroepen, de WorldSkills in het Russische Kazan. HMC’er Guus van Velthuijsen deed samen met 30 andere studenten uit de hele wereld mee aan de wedstrijd meubelmaker. Guus behaalde een Medal of Excellence met maar liefst 703 punten. Hiermee werd hij 15de van de 30 deelnemers. Een top prestatie!

De deelnemers hadden vier dagen de tijd om een meubel te maken. Het waren lange dagen waarbij heel veel werk verricht moest worden. Veel deelnemers vonden het strakke tijdschema lastig en niet iedereen kreeg het meubel af. Guus vertelt: ‘De eerste wedstrijddag was pittig. Ik was een beetje ontevreden over mijn voortgang, totdat ik er achter kwam hoeveel uur ik daadwerkelijk gewerkt had. Ik had mijn blad nagenoeg al afgemaakt en wilde de andere dag verder met lijmen en door met de romp van het meubel. Dag twee was een erge lange dag, maar ik had veel werk kunnen verzetten. Niet alles liep volgens plan, maar ik zag dat andere deelnemers ook foutjes maakten. De derde wedstrijddag was een ontzettend zware dag waarbij veel onderdelen ingeleverd moesten worden. Ik had twee van de drie onderdelen af en ingeleverd. Het laatste onderdeel de lade moest ik op de laatste wedstrijddag afmaken. En toen was de laatste dag aangebroken. Ik heb echt alles gegeven die dag, maar heb het meubel net niet afgekregen, net zoals vele anderen. Maar ik ben erg tevreden met het eindresultaat!’

Medal of Excellence
Guus mag ontzettend trots zijn! Hij haalde een Medal of Excellence wat betekent dat hij boven gemiddeld gescoord heeft. Guus gaat nu lekker nagenieten en samen met zijn vriendin en oud-student van het HMC Laura Bosman verder met hun eigen meubelmakersbedrijf: www.velthout.nl.

Namens het HMC feliciteren wij Guus van harte!

Guus met zijn medaille! 

Bekijk hieronder een filmpje van WorldSkills. Op het eind is Guus te zien!

28 augustus 2019 | Meubelmaker, Skills Heroes