Herinrichting Radarweg door HMC’ers

11 oktober 2018

Amsterdam is vol en groeit. Waar nu aan de Radarweg rond station Sloterdijk nog lege vlaktes zijn, verrijzen de komende jaren stedelijke blokken met voorzieningen. En bij dat laatste is het HMC bij betrokken. Derdejaars meubelontwerpers werken deze periode aan ontwerpvoorstellen voor draaibare zitobjecten ten behoeve van de herinrichting van vijf plantsoenen aan de Radarweg.

Waar de studenten anders werken aan projecten voor zichzelf, zorgt het feit dat dit een “echte” ontwerpopdracht is dat de studenten nog gemotiveerder en enthousiaster aan de slag zijn gegaan. Hoewel zij over een paar weken pas het eindresultaat hoeven te presenteren was deze week al spannend. Architect, Sinta Komala, kwam op het HMC voor tussentijdse presentaties van de ontwerpen van de studenten. Ondanks de korte tijd die Sinta had was het duidelijk dat hij positief verrast was, iets wat hij meerdere keren benoemde. ‘Mooi om te zien wat voor diverse ontwerpen de studenten hebben bedacht voor dit complexe vraagstuk’ aldus Sinta. Een zitobject wat draaibaar is, zodat de gebruiker zelf kan kiezen wel of niet in de zon te zitten en ook weg te kunnen draaien van een eventuele harde wind.

Veel belovende ontwerpen
De tussentijdse presentaties beloven veel goeds voor de eindpresentaties over een paar weken. Dan weten we welke ontwerpen uitgevoerd worden. Wie weet kunnen de studenten straks hun pauzes doorbrengen op hun eigen ontworpen, draaibare zitobjecten!

 

11 oktober 2018 | Niet gecategoriseerd