HMC-student Koen van Ast wint Medal of Excellence bij EuroSkills 2023!

11 september 2023

Van 5 t/m 9 september vond EuroSkills, de Europese Kampioenschappen voor mbo’ers in Europa, plaats. Tijdens dit event strijden alle nationale winnaars uit Europese landen om de beste in hun vakgebied in Europa te zijn. Deze editie vond plaats in Gdansk, Polen.

EuroSkills Gdańsk 2023 is de achtste editie van de tweejaarlijkse EuroSkills-wedstrijd. Dit event wordt om de twee jaar georganiseerd door WorldSkills Europe samen met 32 lidstaten. Het brengt honderden jonge professionals uit landen in heel Europa samen om te strijden.

Koen deed mee in zijn vakgebied ‘Meubelmaken’ en had begin dit jaar de nationale titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ gewonnen tijdens Skills the Finals, onderdeel van WorldSkills Netherlands. Hiermee had hij zich gekwalificeerd voor een plek bij EuroSkills. In drie wedstrijddagen is Koen aan de slag gegaan met de wedstrijdopdracht; het maken van een kastje. Koen had hierbij concurrentie van 13 andere deelnemers uit Europa.

Na drie intensieve dagen zat de wedstrijd erop. Koen had alles gegeven en mag heel trots zijn op zijn prestatie. Zaterdagavond 9 september was de grote prijsuitreiking. Koen werd 5de en won daarbij een Medal of Excellence voor zijn excellente prestatie. En of het een prestatie is! Het HMC is ontzettend trots op Koen, zijn begeleider Alfred Evers en trainer Leo Zwagemaker!

Nu is het tijd voor hem om na te genieten en met grote trots terug te kijken op deze unieke ervaring.

 

 

11 september 2023 | Meubelmaker, Skills Heroes, Wedstrijden