HMC’ers ontwerpen ScienceMakers Awards 2019

23 september 2019

Op woensdag 2 oktober 2019 vindt de vijfde editie plaats van ScienceMakers Awards bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tijdens dit event worden zo’n 170 jongeren (10-18 jaar) gehuldigd met een ScienceMakers Award voor hun prestatie in een nationale of internationale wedstrijd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De award voor deze lustrumeditie is ontworpen door studenten van het HMC in Rotterdam.

In de laatste week van een schoolperiode vindt op het HMC traditiegetrouw de eindweek plaats. Tijdens deze week worden er diverse activiteiten voor de studenten georganiseerd. Zo leren zij nog meer over het creatief toepassen van hun vakmanschap en krijgen zij de kans hun talenten verder te ontwikkelen.

Aan slag voor ScienceMakers
In de afgelopen eindweek, die voor de zomervakantie plaats vond, werd een klas van tweedejaars studenten uitgedaagd tijdens een workshop om met het beste idee te komen voor een award voor de jonge en innovatieve denkers en doeners van Nederland. Na de workshops ging de klas in teams aan de slag. Dit leverde maar liefst negen creatieve voorstellen voor de ScienceMakers Award 2019!

De winnaars
Het ontwerp van de twee 18-jarige studenten Verena Bruijs en Marrit van de Vijver kwam als beste uit de bus en zal daadwerkelijk worden uitgewerkt tot de ScienceMakers Award 2019. Zij lieten zich hiervoor inspireren door de categorieën van ScienceMakers en het feit dat alles om ons heen is opgebouwd uit atomen. Tijdens de huldiging vertellen zij het innovatieve verhaal achter de award.

Over ScienceMakers
ScienceMakers is een initiatief van het Nationaal Techniekpact en de Rijksoverheid. De cijfers van de Techniekpact Monitor 2019 bevestigen de noodzaak voor een meer samenhangende aanpak voor het stimuleren van jongeren én werkzoekenden voor de techniek. De vraag op de arbeidsmarkt naar technisch en ict personeel neemt nog altijd flink toe. Daarom is in 2015 in het kader van het Techniekpact de wens uitgesproken een landelijk podium te bieden aan jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

De winnaars!

23 september 2019 | Interieuradviseur, Projecten