HMC’ers Roos en Christy eindigen in de top vijf bij nationale finale interieuradviseur

11 maart 2019

Op 8 en 9 maart vond het nationaal kampioenschap voor interieuradviseur plaats in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Twee dagen lang streden 12 mbo-studenten van diverse scholen uit heel Nederland tegen elkaar om de beste interieuradviseur van Nederland te worden. De wedstrijd werd georganiseerd door het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam in samenwerking met WorldSkills Netherlands en Woonmall Alexandrium. HMC’er Roos Vollebregt werd tweede en HMC’er Christy Dorn werd vijfde.

De opdracht
De 12 studenten kregen de opdracht om een ontwerpadvies te maken voor een ontmoetingspunt op een (muziek)festival. Daarbij moest in het ontwerp in ieder geval een zitgelegenheid, een kinderspeelplaats en een podium verwerkt worden. De opdrachtgever was een evenementenbureau, dat gespecialiseerd is in kleine en grotere meerdaagse festivals. Het thema van de opdracht was urban street style.

HMC’er Roos werd tweede
‘Ik heb veel masterclasses gevolgd als voorbereiding voor de finale van 8 en 9 maart. Hierdoor kan ik nu beter werken met Vectorworks en ik heb ook veel geoefend om met de hand te tekenen. Ik vond het ook fijn om de wedstrijdopdracht goed door te bespreken. Afgelopen weekend was het dan zo ver. Ik vond het een hele spannende wedstrijd en ik kreeg gelukkig alles op tijd af. Ik ben uiteindelijk tweede geworden en ik ben super blij!’, vertelt Roos.

HMC’er Christy werd vijfde
Christy vertelt: ‘Tijdens de voorbereidingen heb ik veel geleerd. Zo heb ik handige trucjes geleerd voor Vectorworks en hoe ik beter een concept voor een ontwerp kan vormgeven. Ik vond het heel leuk dat ik nieuwe dingen heb geleerd. Afgelopen weekend stond ik in de finale van Interieuradviseur. Het was erg spannend en de opdracht was best pittig. Vooral het presenteren vond ik spannend. Ik ben uiteindelijk vijfde geworden van de twaalf deelnemers!’

Unieke wedstrijdlocatie
De wedstrijd werd gehouden in het Atrium van Woonmall Alexandrium. Voor de deelnemers was dit een inspirerende locatie aangezien de wedstrijd plaatsvond tussen meer dan 55 woonwinkels. De wedstrijdlocatie was toegankelijk voor bezoekers van de woonmall. ‘De ambiance en sfeer in Woonmall Alexandrium droeg zeker een bijdrage aan extra motivatie en inspiratie’, aldus Shirley Udo, Marketing & Communicatiemanager van Woonmall Alexandrium.

Andere wedstrijden
Van 20 t/m 22 maart zijn er nog twee finales waar HMC’ers aan mee doen. Amira doet mee aan de wedstrijd Verkoopspecialist en Guus en Bauke-Jan staan in de finale van Meubelmaker. De finales worden gehouden in de RAI in Amsterdam.

Roos en Christy van harte gefeliciteerd!

11 maart 2019 | Interieuradviseur, Skills Heroes