Koningin Máxima op bezoek bij het HMC in Rotterdam!

21 september 2023

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op donderdagochtend 21 september een werkbezoek aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam. Het bezoek stond in het teken van praktisch ondernemerschapsonderwijs en duurzaamheid binnen het onderwijs. De Koningin gaf aan onder de indruk te zijn van het vakmanschap bij het HMC.  

Locatiedirecteur Marjolein Hesselink ontving Koningin Máxima bij het HMC en nam haar mee naar het studiecentrum. De Koningin ging hier in gesprek met studenten van diverse niveaus. Ze merkte op dat het fijn is dat je binnen het HMC ook kan doorstromen naar een volgend niveau.  

In de woonwinkel ontmoette de Koningin diverse oud-studenten en docenten. De Koningin was zeer geïnteresseerd in al het werk van de studenten en hun ervaringen met ondernemen. Ze merkte op dat er voorheen minder aandacht was voor vakmanschap. Er is nu meer aandacht en dat is ook nodig gezien de schaarste bij praktische beroepen.  

De Koningin kreeg ook een rondleiding door de school. In alle hoeken van de school probeerden studenten en medewerkers een glimp op te vangen van de Koningin. Enkele studenten hadden geluk en mochten een selfie met haar maken! De Koningin nam de tijd om gesprekken aan te gaan en vragen te stellen aan de studenten in de lokalen. 

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan het tiny house wat zelf ontworpen en gemaakt is door HMC studenten. Hierna volgde een gesprek over duurzaamheid. Drie studenten vertelden enthousiast over hun meesterstukken. Johannes vertelde over zijn wieg met inlands hout die generaties mee kan gaan en Ruby liet vol trots haar meubel zien wat gemaakt is van eigen spijkerbroeken. De Koningin vond het goed om te zien dat er steeds meer meiden de techniek in gaan.  

We vonden het een eer om de Koningin te ontvangen. We merkten dat de Koningin bewondering had voor onze vakschool, oog had voor het vakmanschap en zeer geïnteresseerd was! 

Fotograaf: Lizanne Middelkoop