Masterly Milaan was een groot succes!

22 juni 2022

Inmiddels zijn de 9 studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) bijgekomen van de week in Milaan. Zes dagen lang presenteerde zij hun werk tijdens Salone del Mobile, de grootste beurs voor interieurontwerp. Ze stonden tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Fransesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano.

“Milaan was absoluut een ervaring om nooit te vergeten! De contacten die ik heb overgehouden komen uit heel de wereld en ik hoop dat dit, samen met mijn inzet, mij ver gaat brengen!”, Louen Buurman

De 9 studenten hadden deze week aanspraak genoeg. De bezoekers waren erg onder de indruk van het werk wat werd tentoongesteld. De stand van het HMC werd bezocht door bezoekers uit heel de wereld. Een goed moment voor onze studenten om hun netwerk  te verbreden. En dat is goed gelukt! Zo heeft Sarah een mailtje ontvangen van een producent uit Italië die haar schoenen in productie wilt nemen. Kees heeft contact gelegd met een jassenmerk. Zij willen graag in iedere winkel een stoel van hem plaatsen. Ook had nog een ander bedrijf interesse en de Italiaanse catering wil een stoel bestellen met sneakers erin. Hoe tof! Louen is benaderd door een interieurontwerpster/architect uit Las Vegas die oude kunst met nieuwe meubels combineert. Ook heeft de eigenaar van een hotel in Las Vegas interesse om haar meubel tentoon te stellen. En dit is nog niet alles. Youri is in contact met een grote keten om te praten over een mogelijke samenwerking en een ander bedrijf heeft interesse om zijn meubelstuk in productie te nemen.

“Ik vond het een hele eer om hier te mogen staan. Al helemaal omdat ik hier stond met mijn meubel van mijn derde leerjaar. Er kwamen iedere dag ontzettend veel mensen, van gewone bezoekers tot aan mensen van de ambassade. Ik heb erg veel positieve reacties gehad en ik heb hier een super leuke tijd gehad!”, Marc Hoogendoorn.

Als kers op de taart kregen onze studenten ook nog een bezoek van Agnes Agterberg, Hoofd Economische afdeling Nederlandse Ambassade Rome, tijdens de VIP avond. Behalve veel contacten opdoen en netwerken, werd er ook nog gedanst tijdens de feestavond. De week werd afgesloten met het uitdelen van de orchideeën aan de bewoners van Milaan. Op zondag werd de stand weer afgebroken en was het moment aangebroken om moe en voldoen het vliegtuig weer in te stappen naar Nederland.

“Een uitdagende week waarbij ik veel waardering en ideeën heb op gedaan”, Gilbert de Jonge

Deze week is niet gelukt zonder alle hulp. Daarom willen we nogmaals de volgende personen en bedrijven bedanken: Nicole Uniquole en Blok Plaat Materiaal en de Van Dik Hout Groep. Zij hebben de prachtige stand mede mogelijk gemaakt. Daar hebben we trouwens veel complimenten over gekregen van de bezoekers.

22 juni 2022 | Beurzen