Meubelmakers maken kennis met verftechnieken

27 maart 2019

Naast het leren maken en ontwerpen van meubels krijgen de studenten van de opleiding meubelmaker ook de mogelijkheid om zich te verdiepen in verftechnieken. Het HMC heeft namelijk een spuiterij op school.

In deze spuiterij kunnen studenten instructies krijgen over allerlei verfsoorten, lakken en verftechnieken. Instructeur Michiel vertelt: ‘Ik geef af en toe workshops aan de meubelmakersopleidingen. Ik leg dan uit hoe ze hun meubelstuk spuitklaar maken en hoe ze spuittechnieken kunnen verwerken in hun meubelstuk. Zo heeft een student een keer een wijnkast gemaakt met diverse lades. Wanneer je de lades open deed, zag je allerlei prints. Hierdoor kun je jouw meubel personaliseren en eigen maken. Ik hoop in de toekomst steeds meer workshops te kunnen geven aan studenten van diverse opleidingen.’

Experimenteren
‘Sinds kort heeft het HMC buiten in het plantsoen verfplantjes staan. De plantjes produceren stofjes waar je verf mee kan maken. Ik ben nu aan het experimenteren om zelf verf te maken van deze plantjes voor de spuiterij. Daarnaast vind ik het leuk om op hout een print te laseren en dit dan in te spuiten met verf. Je kunt hiermee super toffe prints maken. Ik zie ook dat studenten dit erg leuk vinden en hiermee verbinden we het HMC-Lab en de spuiterij mooi met elkaar’, vertelt Michiel.

Instructeur Michiel aan het werk in de spuiterij

Foto’s zijn gemaakt door student Cheryl Valentijn. 

27 maart 2019 | Meubelmaker