NK woning- en projectstofferen op InCoDa

19 september 2023

Tijdens de Interieurcollectiedagen (InCoDa), van 24 t/m 26 september, is er extra veel aandacht voor het werk van interieurvakmensen. Zo wordt opnieuw het Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstofferen (NKWP) georganiseerd, is er een demonstratie traprenovatie en gaan vmbo-studenten met elkaar de strijd aan op de beursvloer.

Maandag 25 september is de dag voor de NKWP, dat wederom wordt georganiseerd door het consortium Interieurvakman. Ook dit jaar gaan 12 getalenteerde studenten van de opleiding voor Interieurvakman m/v, van onder andere het HMC, met elkaar de strijd aan voor het winnen van de bokaal. Onder leiding van een deskundige jury moet er een opdracht uitgevoerd worden met verschillende type vloeren. Rond 16 uur wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het NKPW wordt ook dit jaar weer georganiseerd door het consortium Interieurvakman.

Dinsdag 26 september is er uitgebreid ruimte voor toekomstige studenten van de opleiding voor Interieurvakman m/v. Via een voorselectie zijn er 10 vmbo-leerlingen geselecteerd, die met elkaar een challenge aangaan op de beursvloer. Het is een prima manier om dit mooie vak onder de aandacht te brengen bij leerlingen die nu een keuze voor de toekomst moeten maken. En het zijn de vakmensen van de toekomst, dus belangrijk om ze te komen aanmoedigen. Deze challenge start om 11 uur en duurt tot ca. 13 uur.