Paul Oomens nieuwe voorzitter College van Bestuur HMC

20 december 2021

Met ingang van 1 maart 2022 wordt Paul Oomens voorzitter College van Bestuur van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Amsterdam en Rotterdam. Hij volgt Frans Veringa op die na 14 jaar voorzitterschap, met pensioen gaat. Samen met CvB-lid Joke Bos vormt Paul Oomens dan het College van Bestuur van het HMC.

Met Paul Oomens krijgt het HMC opnieuw een bestuurder met een breed netwerk en kennis van het mbo. Hij is op dit moment directeur bij de MBO Raad en heeft daarvoor verschillende functies bekleed bij onder andere de ministeries EZ en OCW. Paul Oomens over zijn benoeming: ‘Ik mag al vele jaren werken aan de kwaliteit van het beroepsonderwijs. Voor mij persoonlijk is dat het allermooiste onderwijs dat er is. Eerst heb ik dat vanuit de wetgeving gedaan, daarna vanuit de belangen van alle mbo-scholen samen. Hoe mooi is het nu om, samen met studenten, docenten en natuurlijk collega-bestuurder Joke Bos, te werken aan het opleiden en bijscholen van vakmensen vanuit het prachtige Hout- en Meubileringscollege! Ik kijk er naar uit!”

Joke Bos, lid College van Bestuur: ‘Ik verwacht dat Paul Oomens en ik elkaar goed aanvullen. Paul vanwege zijn achtergrond als directeur bij de MBO Raad en bij ministeries en ik vanuit mijn bestuurlijke en onderwijskundige ervaring. Ik kijk uit naar onze toekomstige samenwerking.’

Jan Bonjer, voorzitter Raad van Toezicht: ‘We zijn blij dat we een geschikte opvolger hebben gevonden. Paul Oomens kent het mbo van haver tot gort, wat heel waardevol is voor de positie van het HMC als vakschool. We kijken uit naar de samenwerking met het nieuw samengestelde College van Bestuur.’

Frans Veringa treedt per 1 januari terug als voorzitter van het College van Bestuur. Tot en met 1 maart 2022 is Joke Bos waarnemend voorzitter College van Bestuur. Frans Veringa blijft parttime lid van het College van Bestuur tot 1 april 2022 zodat een goede overdracht wordt gewaarborgd.


Paul Oomens, nieuwe voorzitter College van Bestuur HMC

20 december 2021 | Algemeen