Pianobranche en HMC in gesprek over de toekomst

04 april 2018

Commercie en pianotechniek? Je zou het in eerste instantie niet zeggen, maar het heeft wel degelijk met elkaar te maken, zeker in de toekomst. Om een voorbeeld te noemen, een piano heeft een levensduur van gemiddeld 50 tot 60 jaar, hoe vertel je dat aan iemand die al jaren dezelfde piano heeft? Hoe adviseer je iemand in de koop van een nieuwe piano? Kortom, commercie en ondernemerschap worden (naast de techniek) steeds belangrijker in het vak.

Inhoud bijeenkomst

Het HMC organiseerde voor zo’n 35 bedrijven waaronder pianotechnici, pianoverkopers en een combinatie hiervan een bijeenkomst om met elkaar te praten over onder andere:

  • De toekomst van de branche. Waar liggen kansen?
  • Samenwerking HMC en branche. Hoe versterken we elkaar?
  • De stage. Hoe verloopt dit en waar zijn verbeterpunten aan te brengen?

Samen met de aanwezigen, waaronder zelfs drie Belgische bedrijven (ook het gerenommeerde bedrijf Maene), ontstond een goed beeld. De uitkomsten van deze dag worden verwerkt, op papier gezet en gedeeld met de deelnemers en de brancheverenigingen VVPN en NPMB.

Opleiding pianotechniek in beeld

Naast bovenstaande zaken is de bijeenkomst ook gebruikt om de missie en visie van het HMC te delen met de aanwezigen. Ook waren zij de eerste die het filmmateriaal te zien hebben gekregen wat gebruikt zal worden om in de toekomst leerlingen te werven voor dit commerciële, technische en ondernemende vak.

Nieuwsgierig naar het beeldmateriaal? Bekijk het hieronder.

HMC opleiding Pianotechniek from HMC mbo vakschool on Vimeo.

04 april 2018 | Niet gecategoriseerd