Prijzenregen voor HMC-studenten tijdens Skills the Finals

27 maart 2023

Vier medailles en voor het vijfde jaar op rij ‘beste meubelmaker van Nederland’. Skills the Finals; wat een event en wat een prestatie! Na het hele Skills Heroes-traject, van voorrondes t/m de twee finaledagen afgelopen donderdag en vrijdag, zijn vier HMC-studenten beloond met een medaille. Voor meubelmaker Koen van Ast was het de tweede keer dat hij een gouden medaille won tijdens Skills the Finals. Hiermee mag een HMC-student voor het vijfde jaar op rij zich ‘beste meubelmaker van Nederland’ noemen.

Een plaats in de finale
Skills Heroes is onderdeel van WorldSkills Netherlands. Dit zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Binnen circa 50 verschillende wedstrijden kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Vijf studenten van het HMC hadden zich gekwalificeerd voor de finale van Skills Heroes. Koen van Alst en Roan Boere deden mee bij de meubelmakers. Amber Nelen en Niels van Daalen deden mee bij de verkoopspecialisten en Hanneke Heida deed mee bij de interieuradviseurs. Skills the Finals vond plaats op donderdag 23 maart en vrijdag 24 maart, met een feestelijke prijsuitreiking op vrijdagavond.

Podiumplaatsen
Al het harde werk is goed beloond voor de HMC-studenten. Koen is voor het tweede jaar op rij nummer 1 geworden! Hij is daarmee Nederlands kampioen en mag zich ook dit jaar de beste meubelmaker van Nederland noemen. Ook Roan Boerse stond op het podium binnen dit vakgebied. Hij werd derde en kreeg een bronzen medaille. Bij de verkoopspecialisten was het een close call. Amber won de bronzen medaille en Niels greep met een nihil verschil net naast het podium. Hij behaalde de vierde plaats. Hanneke Heida won bij de interieuradviseurs ook een bronzen medaille. Ook een podiumplaats voor haar dus.
De HMC-studenten én begeleiders mogen ontzettend trots zijn, ze hebben een fantastische prestatie neergezet!

Internationaal vervolg
Voor Koen kan het avontuur nog verder gaan. Voor een select aantal vakwedstrijden, waaronder meubelmakers, bestaat een internationale variant. De nationaal kampioenen van deze wedstrijden maken kans om deel te nemen aan de EuroSkills in Gdansk 2023. Deze vinden plaats van 5 tot en met 9 september 2023 in Gdansk, Polen. In april wordt besloten of hij deel uit gaat maken van team NL 2023.

Nog even nagenieten van Skills the Finals. Bekijk de aftermovie hieronder.

Natuurlijk laten we je ook nog graag beelden van de HMC’ers in actie zien. Bekijk de foto’s hieronder.