Studenten van het HMC staan op de Dutch Design Week

07 oktober 2022

Ga jij naar de Dutch Desing Week? Loop dan vooral langs onze stand bij het Design Perron en bewonder de eindexamenwerkstukken van studenten van de vakscholen; Hout- en Meubileringscollege (HMC), Cibap, Nimeto en Sint Lucas. Ja, je leest het goed. Ook het werk van onze studenten is te bewonderen van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober in Eindhoven. Ties de Vos, Dirk de Later en Ward Visser presenteren met trots hun werk. Alledrie zijn ze vorig jaar succesvol afgestudeerd en hebben ze de opleiding ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer met een tof project afgerond. Hieronder vertellen we meer over hun project.

Ties de Vos
Ties wilt met zijn meubel ‘Het Begin’ een tijdperk vastleggen. Een tijdperk waar een industrie van ambacht naar geautomatiseerde industrie gaat. Hij heeft dit zelf meegemaakt toen hij van ambachtelijk meubel maken op school naar stages ging waar alles geautomatiseerd en soms ook gerobotiseerd was. Dit is zijn inspiratie geworden waar zijn meubel op gebaseerd is: een meubel wat volledig geproduceerd is met mallen die gemaakt zijn door computergestuurde freesmachines. Opgebouwd uit modulaire eenheden, met hedendaagse materialen zoals HI-MACS.

 

Dirk de Later
Tijdens de Dutch Design Week laat Dirk een duurzaam semi-modulair meubel vervaardigd uit plaatmateriaal zien. Het dankt zijn naam ‘Kanketsu’ aan een Japanse filosofisch begrip voor eenvoud en flexibiliteit.

 

Ward Vissers
Het bureau ‘Imagine’ heeft Ward gemaakt in een organische stijl. Het meubel is gemaakt van inlands essen hout met een met ‘leer’ ingelegd blad. Het ‘leer’ is gemaakt van mango’s (Fruit Leather Rotterdam) om het meubel duurzaam te houden. De kleuren en vloeiend vormen zorgen voor een minimalistisch effect.

 

Samenwerking  scholen
Samen met studenten van Het Cibap, Nimeto en Sint Lucas laten ze met trots hun werk zien. Samen werken we voor, met én in de creatieve en makers industrie. Ook komen er steeds meer cross-overs met andere sectoren. We opereren als vakscholen landelijk en onze opleidingen kenmerken zich door veel praktijk, vakmanschap en specialisme. Toegepaste vormgeving waarin de mens als gebruiker centraal staat. Altijd met oog voor de maatschappij en de vraagstukken die er spelen zodat studenten met hun werk positieve impact maken; betekenisvol hun creativiteit toepassen.

Onze projecten bewonderen?
De stand is te vinden in Design Perron, Fuutlaan 12, Eindhoven. Het is gratis toegankelijk voor iedereen. Ga je daarna nog de rest van de DDW bezoeken? Zorg dan dat je een kaartje hebt voor de DDW: https://ddw.nl/nl/tickets 

07 oktober 2022 | Beurzen, Meubelmaker