Uitdaging voor Amsterdamse mbo-studenten

06 maart 2019

Made by 020 is een netwerkprogramma voor mbo-studenten, opgezet door de gemeente. Samen met bedrijven en organisaties in en rondom Amsterdam los je maatschappelijke uitdagingen op voor de stad. Daarnaast leer je hoe je een relevant en professioneel netwerk bouwt. Je krijgt workshops, komt in contact met bedrijven, leert studenten van andere scholen kennen en ontdekt allerlei nieuwe dingen. Lijkt dit je wat en ben je student bij het HMC? Je hebt nog tot 10 maart om je op te geven!

Derdejaars student Interieuradviseur bij het HMC, Marieke Kraamer vertelt over haar ervaringen in de hoop jou te overtuigen óók de uitdaging aan te gaan.

Project
Een goede CV opbouwen, hoe doe je dat? Dit was een vraag waar Marieke al even mee rondliep. Na de presentatie van Made By 020 in de klas greep ze haar kans. Ze schreef zich in om (gratis) 12 weken, 1 avond in de week in een team met andere mbo-studenten een maatschappelijk probleem in Amsterdam op te lossen. De vraag waar zij zich met haar project groep mee bezig hield was: Hoe kun je mensen in Amsterdam enthousiast maken voor stadswarmte? Hoe ze dat hebben aangepakt? ‘Wij zijn met onze groep bij NUON geweest om informatie in te winnen. Ook zijn we in gesprek gegaan met mensen van de VVE, Rochdale en natuurlijk bewoners. Super interessant en leuk om met mensen van verschillende bedrijven in gesprek te gaan’, aldus Marieke.

Ervaring
Wat Marieke het meest is bijgebleven? ‘De workshop over hoe je het beste kunt pitchen en het eindevent. Tijdens de pitch workshop leerden we hoe je in een korte presentatie je publiek weet te overtuigen. Bij het eindevent presenteer je de oplossing van je eigen groep maar je ziet ook waar de andere groepen mee bezig zijn geweest. Er zijn belangrijke mensen aanwezig, worden leuke interviews gegeven en er zijn optredens van studenten’.

Nog een keer?
‘Ik zou wel willen, maar dat kan helaas niet, je mag maar 1 traject volgen. Wel ben ik nu betrokken bij de werving van studenten voor het volgende traject. Wil jij ook nieuwe dingen leren, mensen ontmoeten, een netwerk opbouwen, je CV een boost geven en meedenken aan een oplossing voor de stad? Meld je dan hier aan! Het is maar 1 avond in de week en ook nog gratis. Waar wacht je nog op?’

06 maart 2019 | Algemeen, Projecten