Uitwisseling met Oostenrijkse school

29 november 2018

In het kader van internationalisering zoekt het HMC naar mogelijkheden voor internationale stages en uitwisselingen. Met HTL Mödling in Oostenrijk ontstond het idee voor een uitwisseling. Het HTL Mödling is weliswaar een school die niet vergelijkbaar is met het HMC, maar de opleiding die zij aanbieden (Innenarchitectur) heeft wel raakvlakken met onze opleidingen. In het voorjaar bezochten studenten uit Oostenrijk onze Rotterdamse en Amsterdamse locatie, nu was het de beurt aan HMC’ers.

Avontuur
Een beetje spannend was het wel; 16 studenten, 8 van de Rotterdamse locatie en 8 van Amsterdam verzamelden zondagochtend met twee docenten om aan hun avontuur te beginnen. Met elkaar zouden zij twee weken gaan zien hoe het er allemaal aan toe gaat bij het HTL Mödling. En hoe kun je dat beter doen dan wanneer je verblijft op de campus van de school? Tot nu toe lijkt het een groot succes. HMC’er Christian geeft aan: ‘Heel tof om ook buitenlands onderwijs te volgen’ en Cheyenne vindt het er ‘heel mooi’. Ook Ghislaine vindt het zo leuk dat ze wel zou willen blijven.

Ontwerpen en maken
In juni kwamen de Oostenrijkse studenten bij het HMC om met name kennis te maken met de nieuwe technieken waar wij mee werken. De HMC’ers hebben in Oostenrijk een programma bestaand uit: ontwerp lessen, het maken van een meubeltje, bezoek aan bedrijven en museu. Ook brengen zij een bezoek aan de stad Wenen. De eerste week zijn zij vooral bezig geweest met het ontwerpen. Deze week zijn ze bezig met het maken van het door hen ontworpen meubel in de machinale van het HTL.

Lees hier meer over internationalisering binnen het HMC.

29 november 2018 | Internationalisering