Werk HMC’ers een lust voor het oog bij Meesterlijk

27 november 2018

Meesterlijk, hét event voor design, toegepaste kunst en food vindt het eerste weekend van december plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Designers, modeontwerpers, fooddesigners en vaklieden tonen hun passie voor design en ambacht. Naast de grote Zuiveringshal raden wij je aan ook het machinegebouw binnen te lopen. Een selectie van huidige en afgestudeerde studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Met veel enthousiasme vertellen zij over hun ideeën, ontwerpen en het prachtige vakwerk, een lust voor het oog.

Draagbaar design
Maaike Duijvekam zit in haar examenjaar van de opleiding Creatief vakman en heeft gekozen voor de specialisatie tassen. ‘Het leuke van de opleiding vind ik dat ik zelf iets bedenk, dat vervolgens met mijn eigen handen maak en ook leer nadenken over hoe ik het kan verkopen. Ik ben nogal perfectionistisch, draag vaak zwart gecombineerd met gouden sieraden en zoek de kracht in eenvoud. De tas die ik op Meesterlijk laat zien is daarvan een mooie afspiegeling.’
Meintje Bleeker haalde afgelopen zomer haar diploma bij het HMC met haar hoeden collectie, geïnspireerd door een bezoek aan het Rijksmuseum. Ike van der Plas haalde in 2017 zijn diploma. ‘Na een half jaar studie heb ik al mijn eigen bedrijf opgericht. Mijn klanten zijn mensen die van bijzondere schoenen houden, mensen als Frits Huffnagel en het broertje van Armin van Buuren’, Aldus Ike. Eén van zijn ontwerpen is zelfs dit jaar het beeldmerk van Meesterlijk.

Meubels en meer
Naast prachtig draagbaar design, leren onze studenten natuurlijk ook meubels maken. Een selectie daarvan is tijdens Meesterlijk te zien. Ook kunnen bezoekers een boot bewonderen, net als een zelfgemaakte piano en harp.

Exposanten
Naast de eerder beschreven werken exposeren er meer studenten. Benieuwd wat zij laten zien? Koop dan hier je kaartje en kom kijken naar het vakwerk van onze studenten in de Westergasfabriek op 30 november, 1 of 2 december (11.00-18.00 uur).

27 november 2018 | Beurzen