Consortiummeeting Allview in Amsterdam

11 mei 2022

Afgelopen maandag en dinsdag was het Hout- en Meubileringscollege (HMC) host voor de 5e consortiummeeting van ALLVIEW. Met ca 35 collega’s van 22 organisaties uit 8 Europese landen hebben we verder gewerkt aan het behalen van onze doelstellingen.

Online netwerk en trainingsplatform
Eén van de ideeën is het bouwen van een online netwerk platform waarop werkgevers en werknemers uit de Hout- en meubelsector elkaar kunnen vinden. Bijvoorbeeld voor het plaatsen en vinden van vacatures. Ook aanbieders van trainingen voor werknemers kunnen hun aanbod hierop plaatsen. Ook is gewerkt aan de voortgang van het ALLVIEW-trainingsplatform waarop in 2024 lesmateriaal en interactieve oefeningen te vinden zijn op het gebied van de drie hoofdthema’s van ALLVIEW: Circular economie, Industrie 4.0 (nieuwe technieken) en AAL (Ambient Assisted Living).

Mobiliteit
Een ander belangrijk onderdeel van ALLVIEW is mobiliteit. Aankomend schooljaar zullen docenten en studenten van elk land in groepen hun partnerschool in Europa gaan bezoeken, o.a. om kennis te maken met ‘best practices’ van het betreffende land. Het HMC zal eind oktober host zijn van een groep docenten uit Milaan. Bedrijfsbezoeken maken onderdeel uit van het bezoek en hiervoor werken we graag samen met onze ALLVIEW-stakeholders. Dit dynamische Europese project voor onze sector wordt mogelijk gemaakt door de Europese Unie (Erasmus + -project)

11 mei 2022 | Internationalisering