Voor iedere afgestudeerde student een boom

03 december 2021

Op 27 november vertrok een bus vol met 55 enthousiaste studenten en collega’s van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) richting RoggebotstaeteDit was de dag dat er 450 bomen werden geplant. Eerst werd er educatieve informatie gegeven over bosbeheer en daarna was het magische moment dat de studenten en collega’s de eerste bomen mochten planten. Voor iedere geslaagde HMC’er een boom, de aftrap van een jaarlijkse traditie! 

Studenten van het HMC leren van alles over hout. De meesten studenten komen uit de stad en sommigen hebben geen idee hoe een boom groeit, of hoelang het duurt om bruikbaar hout op te leveren. Daar wilde een paar collega’s van de locatie in Amsterdam iets aan doen en bedachten het idee om voor iedere afgestudeerde studenten eenb oom te planten. Ter compensatie, als circulair idee, maar vooral om bewustzijn en kennis te vergroten bij studenten! Op deze manier leren studenten niet alleen over de verschillende materialen, maar ook hoe een boom groeit en welke boomsoorten er bestaan. 

Compensatie van 1,5 miljoen CO2
Zo gezegd, zo gedaan en dit leidde tot de oprichting van de stichting ‘Groeiend G’Hout’, op vrijwillige basis gerund door een paar bevlogen docenten.  Het was een uitdaging om hiervoor een geschikte locatie te vinden. Dit is gelukt en de eerste plantdag van Groeiend G’hout is een feit en zijn er 450 bomen op Landgoed Roggebotsteate in Dronten door studenten en docenten van het HMC. Volgens Milieu Federatie Flevoland hebben we daar mee 1,5 miljoen CO2 gecompenseerd.  

Samenwerking en donaties
Groeiend G’hout heeft een drie jarige samenwerking met Landgoed Roggebotstaete, Natuurmonumenten Flevoland (NMF) en Plan Boom. Hierna is de stichting ruimhartig gesponsord door het CvB van HMC met een cheque van €5000,-. Trees for all heeft vervolgens ook een mooie bijdrage geleverd van € 4500,-! Ook heeft de stichting donaties gehad van studenten, docenten, stagebedrijven en particulieren. 

     

Meer lezen?
Wil je meer lezen over de stichting Groeiend G’Hout? Ga dan naar deze website.

Ben je ook enthousiast? En wil je meedenken, heb je ideeën en/of wil je de Stichting versterken? Neem dan contact op met Monique Verheij of Ad Lindeman via dit e-mailadres. 

 

 

03 december 2021 | Duurzaamheid