Aftellen.. Masterly Milaan start bijna!

30 augustus 2021

Nog maar een kleine week en dan gaat Masterly Milaan, onderdeel van Salone del Mobile, van start. Zondag 5 september opent de beurs officieel. Ook dit jaar is het HMC weer aanwezig bij dit imposante event. Acht geselecteerde, inmiddels afgestudeerde, studenten zullen hun meesterstuk tonen aan het internationale publiek.

Salone del Mobile is de grootste designbeurs voor interieurontwerpen wereldwijd en is elk jaar weer een waar spektakel voor designliefhebbers. De beurs vindt plaats in Milaan en duurt zes dagen lang. Normaal gesproken vindt het jaarlijks plaats in april, maar de afgelopen editie is vanwege corona verplaatst naar september.

Masterly Milaan (Masterly – Dutch Pavilion) onder leiding van initiatiefnemer en curator Nicole Uniquole, is het Nederlandse gedeelte bij de beurs waar meer dan honderd ontwerpers en bedrijven zich zullen presenteren. Dit jaar extra speciaal en feestelijk, want het 5-jarige jubileum wordt gevierd.

De acht geselecteerde (oud)studenten vliegen samen met medewerkers van het HMC naar Milaan om daar hun werk aan de branche te laten zien. Ze hopen daar een producent te vinden die hun product op de markt kan brengen. Hun werk presenteren tijdens de grootste designbeurs van de wereld is een unieke kans om zichzelf en hun talenten aan het internationale publiek te tonen.

De HMC-talenten blijven niet onopgemerkt. Zelfs internationale media berichten over de aanwezigheid van de Nederlandse ontwerpers. Zo schrijft de Britse website Suger & Cream over het gevarieerde aanbod wat er bij het Nederlandse paviljoen toe zien is en over de veelbelovende talenten van het HMC die hun werk tentoonstellen. Lees het hele artikel hier.

30 augustus 2021 | Beurzen, Salone del Mobile