Bauke-Jan is de beste meubelmaker van Nederland!

09 maart 2020

Van 4 t/m 6 maart 2020 vond de 18de editie van WorldSkills Netherlands plaats. Dé jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. Nadat vorig jaar HMC’er Guus van Velthuijsen zich al beste meubelmaker van Nederland mocht noemen is het dit jaar de beurt aan HMC’er Bauke-Jan Beverloo. Hij mag zich vanaf nu ‘Beste meubelmaker van Nederland’ noemen. Naast Bauke-Jan vielen nog twee studenten van het HMC in de prijzen. Interieuradviseur Maud Botman pakte de zilveren plak en interieuradviseur Kimberley Faassen behaalde brons.

Goud voor meubelmaker Bauke-Jan
Student Bauke-Jan deed dit jaar voor de tweede keer mee. Vorig jaar behaalde hij als eerstejaars student al een knappe tweede plaats. Na die ervaring is Bauke-Jan extra gaan trainen en niet zonder verdienste. Hij werd eerste en mag daarmee de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’ dragen. Een fantastische prestatie!

Zilver en brons voor interieuradviseurs Maud en Kimberley
Voor student interieuradviseur Maud waren de WorldSkills Netherlands dit jaar nieuw. Zij deed voor het eerst mee en streed meteen volop  voor een podiumplaats. Dat is gelukt! Ze veroverde de tweede plaats en mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen. Ook Kimberley deed voor het eerst mee met de wedstrijden van WorldSkills Netherlands in de categorie Interieuradviseur. Zij stond naast Maud op het podium en mocht een bronzen mediale in ontvangst nemen. 

Andere finaleplaatsen
Naast drie studenten met podiumplaatsen deden nog twee studenten namens het HMC mee aan de finales van de WorldSkills Netherlands. Dat betekent automatisch dat zij bij de top acht zaten. Bij de opleiding Meubelmaker was dit namens het HMC Jelle Hartman. Hij deed dit jaar voor het eerst mee en behaalde een knappe vijfde plaats. Bij de opleiding Verkoopspecialist deed Amira Gajadhar namens het HMC mee aan de finales. Zij behaalde een zesde plaats.