Bouw jij mee aan het HMC bos?

05 februari 2020

Stichting Groeiend G’hout heeft als doel om een bos aan te planten voor en door alle studenten van het Hout- en Meubileringscollege. De stichting is opgezet door drie fanatieke docenten van het HMC. Momenteel zijn ze bezig met het zoeken naar sponsoren voor de aankoop van grond, het streven is om minstens zes hectare grond te kopen. Het HMC sponsort ook mee aan de grond. Van het geld dat wordt gedoneerd door de studenten worden bomen gepland.

Iets terug doen
Voor bijna al het moois wat we hier op school maken is een boom gekapt. Denk bijvoorbeeld aan het papier dat wordt gebruikt om te schetsen en natuurlijk het hout waar de meubels van worden gemaakt. Wel zo netjes om iets terug te doen voor de natuur vonden onze docenten Monique Verheij, Ad Lindeman en Martin van der Kint en zijn de stichting gestart.

Donaties
Voor de aankoop van grond wordt op dit moment gezocht naar sponsoren. Zo worden onder andere stagebedrijven benaderd maar ook het HMC zelf gaat hier in investeren. De studenten (en medewerkers) kunnen gedurende het hele jaar geld doneren en op deze manier hun eigen boom planten. Inmiddels is er al €1525,- door studenten en medewerkers gedoneerd!

Voor € 20,- kan een nieuwe boom worden gepland. Dus stel dat elke afstudeerder dit bedrag uiteindelijk doneert, kunnen er jaarlijks 400 bomen worden gepland. Na een aantal jaar kunnen er zelfs ook een aantal bomen worden gekapt voor projecten waarbij hout nodig is en duurzaamheid centraal staat. Kortom: hout als groeiend goud.

05 februari 2020 | Duurzaamheid, Projecten