Brons voor interieuradviseur Annemijn bij Skills The Finals

28 maart 2024

De Skills-editie 2023-2024 is afgesloten met een daverende finale. Na de voorrondes op school in oktober 2023 en de landelijke kwalificatiewedstrijden in januari en februari waren de afsluitende finales op 21 en 22 maart. Tijdens dit tweedaagse evenement in de Brabanthallen in Den Bosch vonden in totaal 60 vakwedstrijden plaats. Vijf HMC’ers gingen de strijd aan voor een podiumplek.

Skills The Finals
Tijdens Skills The Finals strijden per mbo-vakwedstrijd acht finalisten om nationaal kampioen te worden in hun vak. Het HMC deed mee aan de finales Verkoopspecialist, Interieuradviseur en Meubelmaker.

Verkoopspecialist
HMC-student Bliss de Ruiter deed mee aan de finale Verkoopspecialist. Drie weken voor de start van de finale hoorde ze dat ze mee mocht doen aan de finale, omdat er een afvaller was. Dus in een razend tempo heeft haar begeleider Debbie Weng haar op het laatste moment nog voorbereid en getraind. Tijdens de finale gingen de verkoopspecialisten aan de slag voor horecagroothandel Hanos. Hiervoor maakten ze o.a. een moodboard, artikelpresentatie, hielden ze een verkoopgesprek en maakten er een video over.

Interieuradviseur
Annemijn Bol en Femke van der Draai deden mee aan de finale Interieuradviseur. Tijdens de finale kregen ze de opdracht een voorstel te maken voor de inrichting van de woonkamer van een appartement. Tijdens de wedstrijd werden de kandidaten tweemaal uit hun werk gehaald voor een challenge: eenmaal voor een klantgesprek om plattegronden te schetsen en de tweede keer voor een interieurstyling. Ten slotte moesten de studenten hun werk in een vlog van drie minuten presenteren.

Meubelmaker
Sjors Dasselaar en Johannes Duifhuizen deden mee aan de finale Meubelmaker. Tijdens de finale gingen ze aan de slag met een nachtkastje met een romp van zwart MDF en essen herlijsten. Het was een zeer pittige opdracht voor de 12 beschikbare uren, met o.a. slis- en losse pen- en gatverbindingen, een de romp met een kleine lade met open en verdekte zwaluwstaarten. De lade moest in beide vakken passen met 1 mm speling.

De uitslag
Interieuradviseur Annemijn Bol behaalde de derde plek en mocht een bronzen medaille omhangen. Femke van der Draai eindigde als zesde. De beide meubelmakers grepen net naast de medailles: Johannes Duifhuizen werd vierde en Sjors Dasselaar werd vijfde. Eerstejaars Verkoopspecialist Bliss de Ruiter werd achtste. We zijn ontzettend trots op de prestatie van de studenten én hun begeleiders!