Geen tijd voor koppigheid, oren open en (onder)gaan, opdracht studenten Creatief Vakman.

17 november 2021

Tweedejaars studenten van de opleiding Creatief Vakman (en vrouw ????) mochten als praktijkopdracht een tafeltje ontwerpen. ‘Van Gispen’ diende hierbij als inspiratie en de studenten brachten een bezoek aan museum Van Eesteren. Na het bezoek moest er binnen een week een maakbaar idee op tafel liggen. Vervolgens kregen de studenten 6 weken de tijd om het meubel te maken en het eindresultaat was…. WOWWW!!!!

Tijdens deze opdracht oefenden de studenten in vaardigheden en ambacht. Vormgeving is daarin, normaal gesproken, ondergeschikt. Met dit project wilden we onze studenten toch een vormgevend aspect meegeven, terwijl ze de beproeving van de ambacht behielden. Op deze manier leren studenten dat kwaliteit heel belangrijk is en maken ze een start aan de transitie van creatief werken in de hobbysfeer naar creatief vakman- en vrouw.

Tentoonstelling in museum Van Eesteren
De studenten leerden tijdens dit project tevens om zichzelf te presenteren, want van 2 december tot januari is de tentoonstelling van de gemaakte meubels te bewonderen in museum Van Eesteren. Ook benieuwd naar de gemaakte meubels? Breng dan een bezoek aan het museum in Amsterdam.

17 november 2021 | Creatief vakman, Projecten