Het mbo-jaar is weer geopend!

08 september 2022

Vandaag vieren we de Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023, wederom met een landelijke live-uitzending op locatie. Dit jaar opent Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie, het mbo-jaar. Rob Jetten ging, met presentatrice Welmoed Sijtsma, live aan de Nationale mbo-talkshowtafel in gesprek met studenten, docenten, bestuurders en scholen over de onmisbare, duurzame bijdrage van mbo’ers aan vraagstukken als duurzaamheid en de energietransitie. Benieuwd wat er is besproken? Bekijk het door te klikken op deze link 

Het mbo in het nieuws
De opening was ook via andere kanalen volop in het nieuws. Zo werd er een ludieke uitzending gemaakt door Arjen Lubach, waarin hij aangeeft hoe belangrijk mbo-geschoolde studenten zijn in het werkveld. En niks is minder waar. We hebben hartstikke hard vakmensen nodig! En ook dat klopt: met een mbo-opleiding in je zak kun je harstikke veel verdienen! Alles wat hij zegt over mbo’ers kunnen we niks minder dan beamen.

Onze student, Kees Dekkers, vorig jaar in de schijnwerpers
Vorig jaar werd het mbo geopend door Hare Majesteit Koningin Maxima en gingen docent Jasper Kaarsemaker en student Kees Dekkers in gesprek over het thema Duurzaamheid. Kees had zelfs zijn ontwerp, een duurzame stoel, verkocht aan onze Koningin. Ook liet hij zien wat voor vakmanschap je kan leren in het mbo-onderwijs.

08 september 2022 | Algemeen