HMC alumni presenteren zich tijdens GLUE Amsterdam

14 september 2021

​​​​​​​Amsterdam verbonden door design.. Dat is wat het GLUE doet!

Van 16 t/m 19 september kunnen alle designliefhebbers genieten van alle vormen van kunst bij GLUE Amsterdam. Tijdens dit event staat de stad Amsterdam helemaal is het teken van design. Vier dagen lang kun je in de stad een speciale designroute volgen die langs allemaal inspirerende plekken gaat. Denk aan ontwerpers, showrooms, galerijen, bedrijven en architecten.

Ook afgestudeerde studenten van het HMC doen mee aan GLUE. Zo gaat kunstenares, en tevens alumnus van het HMC, Mina Abouzahra in gesprek over beroepskeuzes, carrière en loopbaan in de creatieve wereld. Daarnaast is het de start van haar wedstrijd ‘Ontwerp je eigen 1M2 berber tapijt’.  Meer informatie lees je hier.

Bij Inspirium, onderdeel van de GLUE designroute, staan ook acht meesterwerken van afgestudeerde HMC’ers. Zij presenteren daar hun werk waarmee ze geselecteerd zijn tijdens de EXPO. Zo ook alumnus Ruben van Jaarsveld wie zijn meubel tentoon zal stellen. Een kast met een ontwerp wat gebaseerd is op de achterzijde van het schip in een van de schilderijen. Het meubel is gemaakt van afvalmateriaal linoleum van Forbo. De lades zijn van walnotenhout. Met dit meubel heeft Ruben de HMC-vakprijs in de categorie Duurzaamheid gewonnen.

Breng een bezoek aan deze inspirerende werkstukken en zie wat er wellicht voor jou ook mogelijk is in de toekomst. Meer info lees je op de site van GLUE in deze link.

14 september 2021 | Alumni, Evenementen, Expositie