Nieuw: HMC NEXT: werkplaats voor ontwikkeling

15 maart 2023

Sinds deze maand gaat HMC cursus en training over in HMC NEXT. Hoewel we op het gebied van leven lang ontwikkelen blijven doorgaan met het aanbieden van trainingen en opleidingen zoals iedereen van ons gewend is, zal er ook een en ander veranderen. Ook presenteren wij met trots onze vernieuwde website: www.hmcnext.nl. 

Missie
De missie van HMC cursus en training was altijd om dé vakopleider voor de branches te zijn en kwalitatief hoogwaardige, flexibele en innovatieve opleidingen aan te bieden die aansluiten bij de behoeftes vanuit de praktijk. Deze missie en focus op leven lang ontwikkelen blijft bestaan én wordt verrijkt. Zo komt er binnen HMC NEXT meer ruimte voor alumni.  Naast het volgen van bijscholing, kunnen ze ook bij ons terecht voor netwerkevenementen, kennissessies en binnenkort ook voor het gebruiken van de faciliteiten van het HMC.

Samenwerkingen
Met de overgang naar HMC NEXT sluiten wij ons ook aan bij andere vakscholen, zoals Cibap, St. Lucas en Nimeto die ook een NEXT-tak hebben. We zoeken dan ook de samenwerking op om bijvoorbeeld cursussen uit te wisselen en onze alumninetwerken aan elkaar te verknopen. Zo creëren we een landelijke dekking en kunnen we de branches beter bedienen. Daarnaast willen we ook expliciet de verbinding zoeken met bedrijven uit de branche. Zij weten goed wat er nodig is en samen kunnen we daarom het beste de branche van goed geschoold personeel voorzien.

Nieuwe uitstaling
Met de overgang naar HMC NEXT hebben we een nieuwe website gecreëerd met een nieuwe look en feel. Ons logo is nog steeds onmiskenbaar verbonden aan het HMC en heeft tegelijkertijd zijn eigen karakter. Met de slogan ‘werkplaats voor ontwikkeling’ refereren wij naar onze focus op leven lang ontwikkelen door middel van trainingen, netwerkevenementen en kennissessies. De werkplaats refereert naar onze praktijkopleidingen waar mooie producten worden gemaakt en er veel ruimte is voor creativiteit. Onze nieuwe website www.hmcnext.nl toont ook een reeks nieuwe foto’s van onze studenten die aan het werk zijn in onze werkplaatsen om zo een realistisch beeld van het vak en onze opleidingen te geven.

15 maart 2023 | HMC NEXT