HMC en Albeda presenteren MBOnderneemt!

18 november 2019

Het HMC organiseert samen met het Albeda het Rotterdamse ondernemersevent voor studenten in het mbo. De week vindt plaats tijdens de Global Entrepreneurship Week 2019. De studenten van beide scholen gaan gezamenlijk aan de slag om hun ondernemers skills te vergroten. De week staat in het teken van teamwork, ontwerpen, prototypen, produceren, analyseren, netwerken, plannen, jezelf verkopen, communicatie, presenteren, overtuigen, durven, maar vooral over creatief bezig zijn, plezier hebben en DOEN!

Pressurecooker
Van 19 t/m 21 november volgen de studenten een pressurecooker. Onder begeleiding van Iwan Pol en Jeroen de Graaf, coaches van het Creatief Coaching & Consulting Collectief, een collectief dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van ondernemend gedrag en zelfredzaamheid, werken de studenten in teamverband aan een commercieel idee. De studenten ontdekken wat ze allemaal kunnen en wat mogelijk is als je uit je comfort zone stapt. Het thema is dit jaar ‘Circulaire Economie’, dit betekent dat de onderneming grondstoffen optimaal gaat gebruiken en hergebruiken.

Afsluitend event
De week wordt afgesloten op vrijdag 22 november met een ondernemersevent. De Rotterdamse wethouder Barbara Kathman van Economische zaken opent het event. Daarna gaan de studenten hun ondernemers ideeën die ze hebben bedacht tijdens de pressurecooker pitchen. Uiteindelijk wordt er per school een winnaar uitgekozen. Daarnaast is er een act van Sir culair over ondernemen en is er een ondernemersforum waar de studenten aan ondernemers vragen kunnen stellen. Het event wordt begeleid door comedian Edson Da Graca.

18 november 2019 | Evenementen