HMC en Baars & Bloemhoff laten talent zien op de DDW

12 oktober 2018

Voor het tweede achtereenvolgende jaar reikte Baars & Bloemhoff de ‘Baars & Bloemhoff Talent Award’ uit aan de meest getalenteerde afstudeerders van het HMC, De zes winnaars presenteren gezamenlijk hun afstudeerwerk tijdens de Dutch Design Week 2018 in Broeinest Eindhoven.

Rotterdamse studenten
Berend van der Linde laat een moderne stoel zien, ontworpen met een actieve zithouding en koos daarbij voor bijzondere materialen. ‘In de stoel komen twee vormen samen, de rugleuning en de zitting. Deze vormen samen één geheel door de laagopbouw van het vliegtuigtriplex waardoor het lijkt alsof de zitting en de leuning uit elkaar gegroeid zijn’, aldus Berend over zijn ontwerp. Glenn Ederveen verrast door zijn productontwerp, de Zomerklomp, een slipper, te tonen in plaats van een meubel en laat ook zijn uitgebreide proces en onderzoek zien in een tot in de puntjes verzorgde presentatie. Mark Fase toont aan dat hard werken én gevoel voor het vak en materiaal ervoor zorgen dat een mooi ontwerp naar een hoger niveau wordt getild door een prachtige uitvoering. Zijn minimalistische bureau is prachtig gemaakt en toont aan dat het vak meubelmaker een kunst op zich is.

Amsterdamse studenten
Ook de studenten uit Amsterdam zijn nieuwe, veelbelovende meubelontwerpers- en makers. Bart Huijpen, Timo van Oostrum en Quinten Lokhorst kregen hier de  ‘Baars & Bloemhoff Talent Award’ uitgereikt. De liefde voor het  ambacht straalt van Bart zijn ontwerp af. Het zit vol moeilijke details die het ontwerp naar een hoger niveau tillen. Vooral het houten scharnier en de zichtbare pen-gatverbindingen zijn bijzonder. Quinten toont in zijn meubels niet alleen vakmanschap en ambacht, maar ook een slimme doorvoering van het concept. Door te experimenteren met metaal en hout is hij tot een bijzonder concept gekomen met een goede vormgeving en mooie details. Timo laat zien hoe een product “af” is. Een elegant en verfijnd ontwerp, met een zeer hoogwaardige afwerking. Rondom is het bureau fantastisch afgewerkt, zelfs aan de onderkant, het kan zo in productie zodat iedere student in stijl kan studeren.

De ontwerpen zelf bewonderen?
Kom dan langs in onze stand. Het adres is:

Broeinest
Torenallee 45
5617 BA Eindhoven

Map No. A15
Strijp-S

Bekijk in Google Maps 

12 oktober 2018 | Niet gecategoriseerd