HMC’ers Lynn & Björn verkozen tot ‘Meest ondernemende studenten’

19 november 2018

Op vrijdag 16 november ontvingen studenten Lynn en Björn van HMC mbo vakschool en student Erkam van Albeda uit handen van Natascha de Wilde van Randstad Nederland de bokaal ‘Meest ondernemende student’. Zij ontvingen deze prijs voor hun verdiensten op het gebied van ondernemerschap. De uitreiking van de verkiezing ‘Meest ondernemende student’ was onderdeel van de Global Entrepreneurship Week: een week die jaarlijks nationaal en internationaal in het teken staat van ondernemerschap.

De winnaars werken met hart en ziel
Studenten Lynn & Björn van het HMC wonnen de prijs voor het organiseren van een loop om geld in te zamelen voor het ouderenfonds. De jury was vooral gecharmeerd van het feit dat dit tweetal presenteerden vanuit hun hart, dit schepte vertrouwen bij de jury. Student Erkam van Albeda won de prijs voor het nu al runnen van zijn eigen kapsalon. De jury vond het mooi om te zien dat hij zijn kennis en passie voor het vak al doorgeeft aan de stagiaires die in zijn kapsalon werken.

De winnaars:  v.l.n.r. Studenten Lynn, Björn en Erkam. 

Belang ondernemend gedrag steeds belangrijker
De arbeidsmarkt verandert continue en ondernemende vaardigheden worden daarin, vooral voor mbo’ers steeds belangrijker. Om die reden organiseerden beide scholen gezamenlijk een aantal activiteiten om ondernemerschap en ondernemend gedrag bij hun studenten te bevorderen.

Pressurecooker en Albeda Onderneemt! i.s.m. HMC mbo vakschool
Maar liefst 170 studenten van beide scholen broedden samen drie dagen lang een ondernemersidee uit. Onder begeleiding van een coachingsbureau werden zij klaar gestoomd om hun ideeën uitvoerbaar te maken en te pitchen tijdens het event Albeda Onderneemt! i.s.m. HMC mbo vakschool op vrijdag 16 november. Het idee van Mojajo kwam als beste uit de verf: het recyclen van sport-shirts waarbij klanten korting krijgen op hun volgende aankoop, bleek het meest ambitieus en creatief.

Naast de pitches vonden er inspirerende presentaties plaats van succesvolle oud-studenten die ondernemer zijn, een performance van spoken word artiest Christopher Blok en van de succesvolle, jonge ondernemer Sjors van Houwelingen. Zij inspireren studenten over hoe zij hun ‘reis’ naar ondernemerschap ervaren hebben.

Wij blikken samen met Albeda terug op een inspirerende en vruchtbare week!

19 november 2018 | Niet gecategoriseerd