HMC gastheer voor symposium over Meesterschap

20 september 2018

Dinsdag 18 september was HMC Amsterdam het podium voor een symposium over het wel of niet invoeren van een erkende meestertitel in ambachtelijke beroepen. Dit is iets wat op dit moment niet formeel is geregeld in Nederland, dit in tegenstelling tot een aantal andere landen in de EU.

Er is gesproken over de mogelijkheden die het invoeren van een Meestertitel met zich meebrengt. Denk aan: erkenning voor de vakman, herkenning en een kwaliteitslabel voor de klant en een voorbeeld voor vakmensen in opleiding.

Aan de hand van een aantal thema’s zijn de deelnemers tot een aantal aanbevelingen gekomen. Deze worden door Wendy van Wilgenburg (directeur Ambacht in Beeld festival) overhandigd aan de minister van Economische zaken. Het symposium maakt deel uit van het festival Ambacht in Beeld, daar worden onder andere door docenten en studenten van het HMC een aantal workshops en demonstraties gegeven. Het festival is in de Hallen im Amsterdam-West in het weekend van 29-30 september. Een aanrader voor degene die graag de handen uit de mouwen steekt onder begeleiding van binnen- en buitenlandse ambachtslieden.

20 september 2018 | Niet gecategoriseerd