HMC satellietlocatie geopend op de NDSM in Amsterdam

18 december 2023

Op de NDSM-werf in Amsterdam Noord wordt gewerkt aan een nieuwe plek voor HMC’ers en makers uit de stad. Deze plek, satelliet genoemd, is op 14 december feestelijk geopend! Het HMC wil met deze plek de brug slaan tussen het onderwijs, de branche en de maatschappij. 

De opening was een mooi startschot om een fantastische plek te creëren in Amsterdam-noord, een nieuwe plek voor HMC’ers én makers uit de stad. De aanwezigen bij de opening waren precies de juiste mix van het bedrijfsleven, NDSM, medewerkers van het HMC, en studenten. De betrokkenheid en enthousiasme van de bezoekers was voelbaar.  

Over de nieuwe plek
Deze locatie biedt de ruimte aan om verschillende activiteiten op het gebied van makerschap, met als doel de zichtbaarheid hiervan in de stad te vergroten en bevorderen. Zo gaan het HMC en HMC NEXT hier innovatieve vormen van onderwijs verzorgen. Er worden ook activiteiten ontwikkeld samen met én voor makers uit de buurt gericht op het enthousiast maken voor het makerschap. Daarnaast werken we met samenwerkingspartners aan activiteiten om makers te ondersteunen om meer circulair te gaan werken.  

Samenwerkingen
Naast een leeromgeving wordt de satellietlocatie ook een uitvalsbasis voor Maakschap Amsterdam. Houd de agenda (van Waag en Maakschapamsterdam.nl) in de gaten voor de workshops en bijeenkomsten die georganiseerd worden vanaf januari. Maakschap Amsterdam is een verbond dat het HMC, Waag Futurelab en Pakhuis de Zwijger samen hebben opgericht als opvolging van het CENTRINNO EU Project. Hiermee spannen zij zich gezamenlijk in voor betaalbare maakplaatsen en een circulaire economie. 

   

 Voorzitter College van Bestuur Paul Oomens opende de nieuwe locatie.

Fotograaf: Eva de Jongste (HMC)