HMC presenteert nieuw logo en nieuwe uitstraling

27 september 2019

Het HMC heeft vanaf vandaag een nieuw logo met daarbij een nieuwe uitstraling. Het logo, de opleidingsrichtingen en de daarbij behorende beelden zijn volledig vernieuwd. Wat is er allemaal veranderd?

Naam van de school
Een aantal jaar geleden is besloten om Hout- en Meubileringscollege niet meer te gebruiken als naam voor de school, maar HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur. Uit de praktijk blijkt dat de naam Hout- en Meubileringscollege nog veel wordt gebruikt, zowel door medewerkers, door studenten als door externen. We kunnen concluderen dat Hout- en Meubileringscollege een sterke merknaam is en daarom gaan we deze naam weer omarmen. De naam heeft dan ook een prominente plek in het logo gekregen.

Nieuw logo
Het logo is volledig op de schop gegaan, maar heeft de oude huisstijlkleuren grijs en rood en het lettertype voor de afkorting HMC behouden voor de herkenbaarheid. Het HMC is enerzijds een creatieve, vrije, ondernemende en gezellige school, anderzijds biedt het HMC een veilige omgeving aan voor studenten en zijn we continue bezig om het beste uit onze studenten en docenten naar boven te halen. Wanneer je kijkt naar vormen dan past een ronde vorm bij een creatieve, vrije en gezellige school. Een vierkante vorm staat juist voor veilig en voor professionaliteit. Wanneer je beide vormen combineert, kom je bij een wiebertje uit, wat nu ook het beeldmerk van ons nieuwe logo is. Het logo oogt fris, eigentijds, tijdloos en is goed te gebruiken in de diverse communicatiemiddelen.

Nieuwe opleidingsrichtingen
De opleidingen van het HMC werden voorheen ingedeeld in drie richtingen; interieur & wonen, meubel & hout en design & mode accessoires. In deze indeling zijn de kleine opleidingen niet goed zichtbaar. Er is daarom voor een nieuwe vierdeling gekozen: Interieur, Meubel, Techniek en Design. Bekijk hier de opleidingen verdeeld over de vier richtingen.

Visuals met echte studenten
De beelden die bij de opleidingsrichtingen horen zijn ook aangepast. Deze waren niet meer van deze tijd en we misten hierin de passie en bevlogenheid van onze studenten. We hebben beelden gecreëerd waarin eindwerkstukken, lessituaties en echte studenten te zien zijn. Zo hebben we een fotoshoot gedaan met eerstejaars studenten. Zij gingen op de foto met attributen die zij tijdens hun opleiding gebruiken. Anaïs Domhoff was een van deze studenten: ‘‘Ik vond het leuk, spannend maar ook wel raar om model te staan voor het HMC. Maar hoe vet is het als ik door mijn foto anderen kan aanspreken en wie weet zelfs kan overtuigen een opleiding bij het HMC te gaan volgen?!’ Lees hier alle verhalen van onze modellen.

Opleidingengids en Catalogus in één
Voorheen hadden we een opleidingengids en een catalogus met daarin eindwerkstukken. We hebben dit nu gecombineerd tot een magazine. In dit magazine lees je alles over wat het HMC als school te bieden heeft. We laten al onze opleidingen zien en studenten laten trots hun eindwerkstukken zien. Bekijk hier het opleidingenmagazine.

Neem snel een kijkje op onze vernieuwde website!

Zie je op de homepage nog het oude logo van het HMC staan? Gebruik dan control F5 om de website te verversen, daarna zal het nieuwe logo zichtbaar zijn. 

27 september 2019 | Algemeen