HMC THUIS EXPO is live!

06 juli 2020

Examenstudenten van het HMC in Amsterdam en Rotterdam presenteren hun eindwerkstukken in de HMC THUIS EXPO. Normaal gesproken gebeurt dit tijdens de fysieke eindexamenexpo maar vanwege het coronavirus is dat dit jaar niet mogelijk. Om het prachtige werk van de studenten toch het podium te geven die ze verdienen is de expo dit jaar online. Zo ontstond de HMC THUIS EXPO!

In deze expo bekijk je online de mooiste creaties van eindexamenstudenten! Iedereen kan dus vanuit huis de prachtige creaties van de eindexamenkandidaten zien. Hun werk is te bewonderen door middel van foto’s, schetsen, 3D-tekeningen en via Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR). Zo komen de creaties echt tot leven!

Van een boot in je woonkamer tot binnenkijken bij een restaurant via VR
Je bekijkt het werk van studenten op verschillende manieren. Zo zie je via Virtual Reality hoe student Interieuradviseur Romy Blijleven een restaurant opnieuw ingericht heeft. Op deze manier sta je echt in het restaurant en voel je hoe het ontwerp tot leven komt. Student Meubelmaker Stijn Wiering laat zijn eindwerkstuk, een prachtige boot, via Augmented Reality zien. Hierdoor kun je de boot op elke plek plaatsen, zelfs in je woonkamer.

Romy Blijleven

Stijn Wiering

Een omgetoverd voormalig kerkgebouw en schoenen met Griekse goden
Naast VR en AR zijn ook veel werken van examenstudenten door middel van foto’s, schetsen en 3D-tekeningen te zien. Zo presenteert student Interieuradviseur Myrna Melters haar duurzame interieurontwerp van een restaurant in een voormalig kerkgebouw en showt student Creatief vakman Amber Warmerdam haar schoenencollectie. Een die geïnspireerd is op de Griekse Goden, Godinnen en mythes en ieder met een eigen karakter.

Myrna Melters

Bekijk hier de HMC THUIS EXPO, laat je verrassen en geniet van al het prachtige werk dat studenten gecreëerd hebben!

06 juli 2020 | Expositie