HMC werkt mee aan documentaireserie Onmisbaar mbo

06 oktober 2021

Het HMC heeft  mee gewerkt aan een vierdelige serie over hoe onmisbaar het mbo is. De serie is mede mogelijk gemaakt door OPEN Rotterdam en de Gemeente
Rotterdam.

‘Ik heb maar mbo gedaan’. Docent en onderzoeker Karim Amghar hoort die uitspraak vaak van zijn studenten. Kampt het mbo met een imagoprobleem? Bijna 60 procent van alle banen in Nederland wordt door mbo’ers uitgevoerd. ‘Als het goed gaat met het mbo, gaat het goed met Nederland,’ zei koningin Máxima onlangs nog tijdens de opening van het mbo-jaar 2021-2022. Mbo’ers zijn de motor van de Nederlandse economie.

In de vierdelige serie ‘Onmisbaar mbo’ onderzoekt Amghar hoe studenten, docenten en onderwijsexperts het mbo ervaren. Waar lopen ze tegenaan? Waar zijn ze trots op? En wat zouden zij graag anders zien? Ook gaat Amghar langs bij rolmodellen: oud-mbo’ers die trots zijn op wat ze doen. In de komende afleveringen zijn studenten meubelmaker van niveau 2 te zien. Zij delen hun ervaringen over het imago van het mbo. In aflevering 3 gaat Amghar langs bij HMC student Joëlle en bij haar stagebedrijf Van Schagen. Joëlle en haar stagebegeleider Corné worden geïnterviewd. Corné vertelt hoe Joëlle gegroeid is tijdens haar stage!

Onmisbaar mbo is een vierdelige serie van presentator en onderzoeker Karim Amghar en documentairemakers Aurora Peters en Itam van Teeseling. Alle afleveringen zijn hier te zien en op OPEN Rotterdam TV.

06 oktober 2021 | Meubelmaker