HMC’er Bauke-Jan naar EuroSkills

16 april 2020

In maart brachten wij al het mooie nieuws dat meerdere studenten van het HMC een podiumplaats bij WorldSkills Netherlands hadden behaald. Zo ook Bauke-Jan Beverloo. Hij veroverde de eerste plaats in de categorie Meubelmaker en won daarmee de gouden medaille.

Voor een aantal beroepen, waaronder Meubelmaker, worden ook wedstrijden op internationaal niveau georganiseerd. Hier kan je voor geselecteerd worden als je eerste bent geworden in jouw categorie. Voor Bauke-Jan betekent dit dat hij door mag naar de EuroSkills!

De EuroSkills vinden dit jaar plaats van 6 tot en met 10 januari 2021 in Graz, Oostenrijk.  De komende weken stelt Bauke-Jan zijn trainingsprogramma op in overleg met de coach van WorldSkills Netherlands en begeleider/trainer. Daarnaast vinden ook nog een aantal algemene trainingen plaats met Team NL op het gebied van mentale vaardigheden en teambuilding. Vanwege de huidige situatie met COVID-19 wordt nog bekeken hoe alle trainingen en voorbereidingen worden gepland.

Ben jij als student geïnteresseerd om ook mee te doen? Volgend schooljaar starten de kwalificaties weer. Binnenkort volgt hierover meer informatie!