HMC’ers bedenken ondernemersplan om plastic te hergebruiken voor de 3D-printer

19 december 2018

Interieuradviseurs kiezen in hun het derde jaar van hun opleiding een keuzevak. Eén van de keuzevakken is Ondernemen. Hierbij maakt het HMC gebruik van het onderwijsprogramma van Jong Ondernemen. Dit is een stichting die vol enthousiasme en deskundigheid scholen voorziet van praktische ondernemerschapsprogramma’s. Op woensdag 12 december streden alle Jong Ondernemen bedrijven van Zuid-Holland tegen elkaar en HMC’ers Sabrina en Joris werden tweede!

De studenten van het HMC gaan tijdens het keuzevak in groepjes aan de slag om een bedrijf te starten. Hier werken ze twee schooljaren aan en daarbij brengen ze daadwerkelijk een product op de markt. ‘Hierdoor leren ze echt wat ondernemen inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken’, vertelt docent Daimy.

Plastic smelten tot materiaal voor de 3D printer
Sabrina en Joris werden tweede en moesten op woensdag 12 december hun bedrijfsplan pitchen. ‘Ons bedrijf staat voor het ophalen van al het plastic afval in Rotterdam, dit willen we vervolgens om smelten tot korrels/draden voor de 3D-printer. Hierna kunnen er met de 3D printer weer toffe design meubels van maken die linken naar de stad Rotterdam, zoals een Euromast lamp. Hierbij gebruiken we de slogan: ‘Koop allemaal een ROT meubel!’, vertellen de ondernemers in de dop Sabrina en Joris.

In het midden de winnaars Joris en Sabrina. 

19 december 2018 | Interieuradviseur