HMC’ers lopen stage in Italië

06 november 2018

Vorig schooljaar kwamen Italiaanse studenten van de school ASLAM in het kader van internationalisering een kijkje nemen bij het HMC. Nu was het de beurt aan onze studenten om stage te lopen bij diverse Italiaanse meubelbedrijven. HMC’ers Sven, Thijs, Imke en Maartje lopen daar nu stage en onze docent Leo ging een kijkje bij hen nemen.

Docent Leo vertelt: ‘Tijdens mijn verblijf bezoek ik alle vier de studenten. Mijn eerste bezoek is bij Thijs. Hij werkt met veel plezier bij het bedrijf ARCO. Dit is een middelgroot bedrijf in een modern pand waar ze tafels en kasten maken voor klanten uit diverse landen. Meestal maatwerk in grote series, maar ze hebben ook een eigen meubellijn. Imke loopt stage bij het bedrijf Flou. Hier worden fabrieksmatig bedden gemaakt in een groot complex. Op een van de afdelingen is zij bezig om bedonderdelen te voorzien van foam en bevestigingsmaterialen. Zij wordt meegenomen op servicebezoeken aan klanten en winkels en mag soms bij de ontwerpafdeling helpen!

De volgende dag bezoek ik eerst Maartje, zij is werkzaam in een bedrijf wat veel halffabricaten maakt. Het machinepark varieert van gedateerd tot modern. Maartje heeft het er daar naar haar zin! De laatste student die ik bezoek is Sven. Hij is erg enthousiast over zijn bedrijf Boffi. Hij trekt me snel de fabriek in en laat alles zien. Boffi maakt veelal design (zit)meubilair, waaronder voor Armani en Versace, voor voornamelijk klanten buiten Italië. De werkplaats lijkt op een museum van oude ambachten met wanden vol houten mallen en overal restanten massief hout, en stof. Echt een bedrijf wat zich vasthoudt aan oude ambacht tradities.

Alle bedrijven zijn erg enthousiast over de studenten. Ze tonen een goede inzet en leren snel. Ondanks dat de begeleiders van de studenten nauwelijks Engels spreken, lukt het de studenten toch om de opdrachten goed uit voeren. Ik heb hier in Italië een gedreven groep studenten gezien, die ondanks al die drempels zich uitstekend staande kunnen houden en erg veel leren bij de bedrijven, van de omgeving én van elkaar!’

Meer weten?
Lees hier meer over wat het HMC allemaal doet rondom internationalisering.

06 november 2018 | Internationalisering, Stage