HMC’ers maken gebouwen voor Madurodam

05 juli 2018

De meubelmakers Jochem en Kai hebben in opdracht van Madurodam twee gebouwen gemaakt voor het themapark. Dit was hun examenproject om de opleiding meubelmaker niveau 4 af te kunnen ronden. Op 10 en 11 juli presenteren zij zich tijdens de eindexamenexpositie in Rotterdam en zijn de gebouwen te bekijken. 

De drie studenten hebben de Portugese Synagoge uit Amsterdam en de Kaaswaag uit Alkmaar gemaakt. Van deze gebouwen waren nauwelijks bouwtekeningen voorhanden. “Na intensief fotograferen, hebben we de gebouwen zelf nagemaakt. Het materiaal wat we gebruikt hebben is polyuethaa kusnstof. We hebben het uitgefreesd met een computergestuurde CNC freesmachine’, vertellen de leerlingen.

Nederland op z’n grootst
Madurodam inspireert de wereld met het beste van Nederland. Voorheen via miniaturen, maar inmiddels ook met talloze doe-dingen én vier indoor attracties. Bezoekers ontdekken zo de verhalen over Nederlandse helden en hoogtepunten. Verhalen over vrijheidsdrang en daadkracht. Zo verbindt Madurodam het verleden en heden en steek je iets op over de Nederlandse mentaliteit.

In Madurodam doen wij er alles aan om een zo realistisch mogelijk beeld neer te zetten voor onze bezoekers. Ons atelier werkt daarom altijd volgens de officiële bouwtekeningen, en bouwt objecten tot op de millimeter nauwkeurig na. In het geval van miniaturen 25 keer zo klein en bij onze indoor attracties in schaal 1:2. Grote complimenten aan de leerlingen Jochem en Kai: ook zonder bouwtekeningen zijn de gebouwen volledig waarheidsgetrouw nagebouwd”, aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam.

05 juli 2018 | Niet gecategoriseerd