HMC’ers op naar het NK van Skills Heroes

17 februari 2022

Afgelopen weken hebben zes HMC-studenten meegedaan aan de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes. Ze kwamen ieder uit bij hun eigen specialisme, wat betekent dat er twee HMC’ers meededen aan de kwalificatiewedstrijden voor meubelmaker, twee voor interieuradviseur en twee voor verkoopspecialist. De verkoopspecialisten hadden als laatste van de deelnemende HMC’ers hun wedstrijd en mochten begin deze week hun talenten bij de kwalificatiewedstrijd laten zien. Dat betekent dat alle deelnemende HMC’ers nu geweest zijn en maakt dat we de balans op kunnen maken. Hoe is het gegaan en wie gaat er naar het NK (Skills the Finals)?

Begin december starten Koen van Ast en Finnean Rensink samen met tien andere studenten van diverse scholen aan hun kwalificatiewedstrijd. Bij het ROC van Twente, de host van de wedstrijd, stonden ze voor een uitdagende opdracht met gevarieerde technieken die tal van en vaardigheden vereiste. Enkele dagen na de wedstrijd kwam de uitslag. Koen zit bij de beste acht en gaat door naar het NK.

Daarna was het de beurt aan de interieuradviseurs. In januari gingen Giorgia Liaci en Levi Halberstadt samen met tien andere deelnemers van start bij de host van deze wedstrijd, het Vista College in Heerlen. Alle deelnemers kregen de opdracht om in vijf uur een ontwerp te maken voor een lunch- en vergaderruimte met werkbanken, stellingkasten en gereedschap bij een Repaircafé. Beide HMC’ers hebben een fantastische prestatie geleverd en mogen gaan strijden voor een podiumplek op het NK.

In februari was het als laatste de beurt aan de studenten Verkoopspecialist: Leon Hamelink en Niels van Daalen. Het deelnemersveld bij deze wedstrijd was ontzettend groot. Leon en Niels moesten het opnemen tegen wel 22 andere studenten. Vanwege de vele deelnemers was de wedstrijd opgedeeld in twee dagen. De HMC’ers mochten op dag twee starten. Tijdens de wedstrijd gingen ze aan de slag met klachtafhandeling, het schrijven van een zakelijke e-mail, het maken van een informatieve powerpointpresentatie en moesten ze hun adviesvaardigheden laten zien in een verkoopgesprek. Leon en Niels hebben ontzettend goede scores gehaald. Door het grote deelnemersveld was het helaas niet genoeg om door te mogen naar het NK. Leon viel met zijn score nét buiten de top en is daarom gevraagd alsnog mee te doen als reserve, in geval van uitval van een van de finalisten. Deze kans wil hij zeker grijpen. Nu hopen op alsnog een plek bij het NK!

Skills the Finals, in organisatie door WorldSkills in samenwerking met mbo-scholen, is op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april in de Jaarbeurs Utrecht. Het HMC gaat met drie studenten en één reserve student strijden om podiumplaatsen op nationaal niveau. To be continued!

Finalist Meubelmaker Koen

Finalist Interieuradviseur Levi