Masterly The Hague – update

12 februari 2021

Ondanks de Corona pandemie gaan de praktijklessen van de meubelopleiding grotendeels gewoon door. In de bovenbouw van niveau 3 en 4 zijn 12 studenten druk bezig met het realiseren van hun ‘Masterly The Hague’. De bedoeling is dat de student inspiratie haalt uit 1 van de 3, 17e eeuwse, schilderijen en deze verwerkt in een meubel.

Ontwerpen van de studenten
Beliz Yilmazerly is geinspireerd door een 17e -eeuws VOC schip. Op onderstaande foto zie je dat de rugleuning bestaat uit een zeil. Ook zie je dit terug bij het ontwerp van Pim Viergever. Je ziet de golven terugkomen in het front.

           

Adeline van Rikxvoort heeft zich vol overgave in het Masterly project gestort. Je ziet een poetische bespiegeling in haar ontwerp. Haar bron van inspiratie heeft ze gevonden in het schilderij van Aelbert Cuyp. Het dressoir wordt gedragen door een essenhouten onderstel wat de natuurlijke en dansende vormen van de bomen aanneemt. Het rom en tamboureurtjes bestaan uit eikenhout. Achter de jaloezieën schuilen twee lade’s waar ze het schemeren van de avondzon op de struikachtige structuur terug wil laten komen.

   

Drie meubels worden geselecteerd
Vanuit het Hout- en Meubilerings college worden uiteindelijk 3 meubels geselecteerd om geëxposeerd te worden op “Masterly The Hague”. Een pretentieuze expositie in het centrum van Den Haag die wordt gehouden in verschillende historische gebouwen. Op deze expositie komen veel bezoekers, uit binnen- en buitenland, die zeer geïnteresseerd zijn in de ontwerpen en deze ook kopen. Wij willen natuurlijk dolgraag dat de geselecteerde meubels komen vanuit onze ”Rotterdamse school”. We gunnen onze ondernemende en ontwerpende studenten dit succes van harte.

12 februari 2021 | Meubelmaker