Meubelmaakster Laura Besseling maakt een vliegende start!

17 januari 2020

Nog maar een aantal jaar geleden afgestudeerd aan het HMC als ondernemend meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer en nu al een Viva-400 nominatie, een nominatie bij De Jonge 100 én de hoofdprijs van de Young Lady Business Academy op zak. Laura Besseling gaat als een speer.

Een persoonlijke inspiratie
Bij het presenteren van haar meesterwerkstuk tijdens de Expo kreeg Laura al veel aandacht en lovende reacties voor haar meubel, maar dat de Herinneringskast zoals haar meesterwerkstuk heet, haar zoveel zou brengen had ze niet verwacht. De inspiratie voor de kast is bij Laura ontstaan vanuit een persoonlijk verlies, het overlijden van een vriend. Het maken van de kast heeft haar geholpen bij de rouwverwerking.

Van Aruba tot nationale nominaties én de hoofdprijs
Naast dat de kast voor Laura persoonlijk van grote betekenis is, heeft het haar dus ook veel waardering en kansen gebracht. Te beginnen bij de HMC-publieksprijs. Dit was nog maar het begin. Na haar eindexamen is Laura eerst 1,5 jaar naar Aruba gegaan. Bij terugkomst is ze begonnen bij de Young Lady Business Academy waar ze ook de hoofdprijs in de wacht sleepte; drie maanden stage lopen in Amerika bij een bedrijf naar keuze. Deze prijs leverde weer extra publiciteit op en zo werd Laura ook genomineerd voor de Viva-400 in de categorie Zakenwonders en bij De Jonge 100 in de categorie Ondernemers.

Doe het vanuit passie
Onbewust is Laura uitgegroeid tot een inspiratiebron voor andere vrouwen. Iets waar ze helemaal geen plan voor had. Voor Laura is het belangrijkste bezig te zijn met iets waar zij blij van wordt. Dit wil ze andere (toekomstige meubelmakers) dan ook meegeven; bedenk goed wat écht bij jou past en waar je je passie helemaal in kwijt kunt.

Enthousiast geworden? Lees hier het volledige artikel in het studentenmagazine.

17 januari 2020 | Evenementen, Meubelmaker, Wedstrijden