Nieuwe meesters Maaike, Quinten en Berend staan in Milaan

08 april 2019

’s Werelds grootste woon & design beurs, Salone del Mobile start morgen. Het kan niemand ontgaan zijn dat het HMC zich ook dit jaar in Milaan presenteert. In het fascinerende Palazzo Francesco Turati verrijst opnieuw hét Nederlands paviljoen met het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft onder de titel Masterly – The Dutch in Milano. In totaal presenteren negen (oud)-HMC’ers zichzelf en hun werk. Met zes van hen lieten wij jullie eerder kennis maken. Ook zo benieuwd wie de andere drie zijn? Lees snel verder! 

Maaike Duijvekam
Maaike streeft in de ontwerpen van haar tassen naar een tijdloze vormgeving, waarin de kracht van de eenvoud haar werk doet. Maaike vertelt, ‘Mijn tassen zijn voor mij als kunstwerken waarin ik mijn perfectionisme en gevoel kwijt kan. Dat gegeven gecombineerd met zwart leer en gouden fournituren, zoals ik mij kleed en mijn sieraden draag, zorgen dat de tassen vaak een afspiegeling van mijzelf vormen’.
Lees hier het volledige verhaal van Maaike.

Quinten Lokhorst
Quinten toont in zijn meubels niet alleen vakmanschap en ambacht, ook een slimme doorvoering van een concept. Door te experimenteren met metaal en hout is hij tot een bijzonder concept gekomen met een goede vormgeving en mooie details. Hoe hij dit concept bedacht? ‘Ik kwam in aanraking met het fenomeen dat mensen almaar dichter op elkaar wonen, in steeds kleiner wordende woningen, waar alles ‘smart’ en duurzaam moet zijn. Hierdoor werd mijn interesse in creatieve ruimtelijke oplossingen gewekt’.
Lees hier het volledige verhaal van Quinten.

Berend van der Linde
Berend laat een moderne stoel zien, ontworpen met een actieve zithouding en koos daarbij voor bijzondere materialen. ‘In de stoel komen twee vormen samen, de rugleuning en de zitting. Deze vormen samen 1 geheel door de laagopbouw van het vliegtuigtriplex waardoor het lijkt alsof de zitting en de leuning uit elkaar gegroeid zijn’, aldus Berend over zijn ontwerp.
Lees hier het volledige verhaal van Berend.