Nieuwe meesters Meintje en Timo staan in Milaan

25 maart 2019

De komende weken laten wij je kennis maken met de negen (oud)HMC’ers die zich tijdens Salone del Mobile presenteren in Masterly – the Dutch in Milano tussen het werk van de oude Meester, Rembrandt. Vorige week beten Nieuwe meesters, Anouk en Bart het spits af en deelden zij hun verhaal. Deze week is het de beurt aan Meintje Bleeker en Timo van Oostrum. 

Meintje Bleeker
Meintje haar hoedenlijn is geïnspireerd op stillevens uit het Rijksmuseum. Over hoe ze dat heeft gedaan vertelt Meintje, ‘Ik heb uit ieder kunstwerk een klein aspect gepakt en dat uitvergroot tot een draagbaar kunstwerk. De stijl van mijn hoeden is vrij klassiek. Daarom heb ik nieuwe materialen gebruikt, zoals plexiglas, om er een draai van deze tijd aan te geven’.
Lees hier het volledige verhaal van Meintje.

Timo van Oostrum
Het leek Timo gaaf om een bureau te maken, waarbij je het gevoel krijgt dat het onmogelijk is dat het blijft staan. Hij laat met zijn Leandesk zien hoe een product “af” is. Een elegant en verfijnd ontwerp, met een zeer hoogwaardige afwerking. Rondom is het bureau fantastisch afgewerkt, zelfs aan de onderkant, het kan zo in productie zodat iedere student in stijl kan studeren.
Lees hier het volledige verhaal van Timo.